Tekking og kleding med emne frå skog og mark

Tekking og kleding med emne frå skog og mark - Jon Bojer Godal | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jon Bojer Godal
DIMENSJON
7,74 MB
FILNAVN
Tekking og kleding med emne frå skog og mark.pdf
ISBN
8599313228584

BESKRIVELSE

Denne detaljrike boka handlar om det som er utanpå husa . tekking og kleding med materialar og leggjemønster som vi finn eller som fanst på hus i Noreg. For den som skal restaurere, vil boka såleis vera til stor nytte. Samanlikna med det vi ser i mykje av nyare hus, er dei gamle teknikkane påfallande varige. Spon på stavkyrkjer kan liggje i fleire hundre år. Kledningar frå tidleg på 1800-talet kan vera like gode som nye, medan kledningar lagde berre for 20 år sidan, rotnar. Mange vil difor nytte seg av eldre byggjemåtar, også av di dei er vakre. Mindre varige løysingar, men som nyttar kortreist råstoff så som lyng, ris, granbork og halm, er også med i boka. Største delen av boka er skriven av Jon Bojer Godal, men han er godt supplert av Aadne Sollid, Einar Engen, Grete Holmboe, Jørn Berget, Roald Renmælmo og Trond Oalann, medan Steinar Moldal har teikna dei fleste illustrasjonane. Dei har alle vore aktive i arbeid med å dokumentere byggjeskikken vår.

Vekta er lagd på ytre kledning og taket, og boka tek opp leggjemåtar og kva slags tre som kravdest. Tekking og kleding med emne frå skog og mark: frå den eldre materialforstå… Av Jon Bojer Godal Forlag Akademika ISBN 9788232100392 Utgitt 2012, Innbundet. Ikke riktig utgave? Prøv å søke etter flere utgaver. Kurs 3 - Taktekking med emne frå skog og mark.

... Denne detaljrike boka handlar om det som er utanpå husa . tekking og kleding med materialar og leggjemønster som vi finn eller som fanst på hus i Noreg.

RELATERTE BØKER