Kritikk av den rene fornuft

Kritikk av den rene fornuft - Immanuel Kant | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Immanuel Kant
DIMENSJON
6,83 MB
FILNAVN
Kritikk av den rene fornuft.pdf
ISBN
5586352472469

BESKRIVELSE

Dette er Immanuel Kants hovedverk, som er blitt stående som en av de viktigste bøkene i filosofihistorien. Boken er et byggverk delt opp i den transcendentale estetikk, den transcendentale logikk og den transcendentale dialektikk. Her søker Kant å streke opp grensene for vår persepsjon og vår tenkning. Hans tese om at forstandens kategorier ikke ligger i naturen, men i tenkningen, var en slående syntese mellom rasjonalistenes og empiristenes forhold til metafysikk. Det er bevisstheten som former våre erfaringer.

Siden Kants død har det vært standard å utgi verket i en form som kombinerer de to utgavene. Dette er naturligvis ivaretatt i den aller første fullstendige norske oversettelsen av dette helt sentrale verket. Det er vanlig å anse Kritikk av den rene fornuft som det viktigste verket Kant noen gang skrev.

Her vil jeg følge Justus Hartnacks bok "Kants Erkendelsesteori" i ei skisse av kritikken av den rene fornuft. Justus Hartnack begynner med å skrive at et studium av den moderne filosofis historie må ha sitt tyngdepunkt i et studium av Kant. "Kritikk av den rene fornuft" kom første gang ut i 1781, og i en ny og sterkt omarbeidet utgave i 1787.

RELATERTE BØKER