Hallstein Bronskimlet d.a.y

Hallstein Bronskimlet d.a.y - Kjell Aukrust | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kjell Aukrust
DIMENSJON
5,5 MB
FILNAVN
Hallstein Bronskimlet d.a.y.pdf
ISBN
1018312047514

BESKRIVELSE

Full av humor, visdom og brodd er også Hallstein Bronskimlet d.a.y. En av de fire store, en samling tegninger og tekster om og fra dikterhøvdingen i Volda, valgt ut og redigert av Kjell Aukrust. Forfattergeniet er en sammensatt person, innbitt forsvarer av sunnmøringers fortrinn, bekymret for sin dikterbjerk, plagsom gjest for sin forlegger, beundret av sin gårdsgutt og ustoppelig i sine skriverier som verken blir lest eller anerkjent. Likefullt: Denne misforståtte dikteren lanseres "som en av de fire store"! Bronskimlet og sjefredaktør Pløsen boltrer seg i evige diskusjoner, sterke kulturytringer og aktuell debatt - og humoristen Kjell Aukrust har igjen gitt oss perler til ettertanke og overgiven latter.

Gåver vil me åpne snart kvar og en får mykje rart: Monkekular, kniv frå Mora,... En av de fire store er en samling tegninger og tekster om og fra dikterhøvdingen Halstein Bronskimlet d.a.y. fra Volda, valgt ut og redigert av Kjell Aukrust.

Skrev i eksil på hospits i Gøteborg sitt epos «Menn uten land» - og vendte dagen etter tilbake ... Halltein Bronskimlet d.a.y. («den aller yngste») var den første av Flåklypa-figurane Kjell Aukrust introduserte i Mannskapavisa si avisspalte «Våre Duster», og som seinare vart overført til den fiktive avisa Flåklypa Tidende.

RELATERTE BØKER