En mindre medisinsk psykiatri

En mindre medisinsk psykiatri - Trond F. Aarre | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Trond F. Aarre
DIMENSJON
8,44 MB
FILNAVN
En mindre medisinsk psykiatri.pdf
ISBN
7480590114358

BESKRIVELSE

Boken anbefales. «Tidsskrift for Den norske legeforeningen» Hvordan kan man best forstå og behandle psykiske lidelser? Og hvem er best egnet til å behandle?Trond F. Aarre ønsker å fremme en utvikling i psykisk helsevern og i rusbehandling som går fra paternalisme til likeverd, fra ekspertløsninger til tiltak som bygger på pasientens premisser. Han beskriver derfor det medisinske paradigmet som ligger til grunn for dagens behandlingsregime, og han hevder er motstridende signaler fra våre politiske myndigheter. Med det som utgangspunkt kritiserer Aarre den medisinske modellen, måten tjenestene er organisert på og ikke minst profesjonenes rolle i systemet. Han drøfter hva den tradisjonelle tilnærmingen til rusproblemer og psykisk uhelse har gjort med både holdninger og handlinger i møte med medmennesker som trenger hjelp. «En mindre medisinsk psykiatri» er en oppfølger til utgivelsen «Manifest for psykisk helsevern» som kom i 2010. Boken er skrevet for fagfolk, studenter og andre som er interessert i psykiske lidelser og rusproblemer, vår forståelse av dem og behandlingen vi tilbyr. Trond Aarre (f. 1962) er spesialist i psykiatri og rus- og avhengighetsmedisin. Han arbeider som avdelingssjef ved Nordfjord psykiatrisenter og er fagsjef i Psykisk helsevern, Helse Førde.

Fagområdet psykiatri bygger både på naturvitenskap og kunnskap innhentet fra andre fagområder som psykologi, sosiologi og sosialantropologi (humanistisk vitenskap). Han er forfatter av bøkene Manifest for psykisk helsevern (2010) og En mindre medisinsk psykiatri (2018). Aarre tar til orde for at de psykiatriske diagnosene og den medisinske modellen ikke lenger kan være grunnlag for utvikling av god hjelp innen psykisk helse og rusfeltet Medisinsk simulering har i flere år vært brukt i somatiske avdelinger for å sette personalet bedre stand til å håndtere kriser og komplekse hendelser.

Og denne forfatteren skuffer aldri! «En mindre medisinsk psykiatri» er en oppfølger til utgivelsen «Manifest for psykisk helsevern» som kom i 2010. Boken er skrevet for fagfolk, studenter og andre som er interessert i psykiske lidelser og rusproblemer, vår forståelse av dem og behandlingen vi tilbyr.

RELATERTE BØKER