Kresne barn

Kresne barn - Einar Risvik, Norsk Smaksskule | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Einar Risvik, Norsk Smaksskule
DIMENSJON
9,38 MB
FILNAVN
Kresne barn.pdf
ISBN
3035322508689

BESKRIVELSE

Mat er godt. Mat er gøy. Mat er sosialt. Mat er helse. Vi forteller deg hvordan du med enkle grep kan endre dine og barnas matvaner. Få barna til å smake på ny mat, og gjør måltidet til en hyggelig samlingsstund for hele familien. Vi gir deg teorien bak, enkle tips og råd til gode valg i hverdagen, morsomme smaksøvelser for hele familien og enkle oppskrifter på hverdagsmat. Boken gir deg også et innblikk i aktuelle temaer som hva et bærekraftig kosthold er, norsk og internasjonal matpolitikk, Nordens matkultur og -historie, genetikkens betydning for vekten vår og hvordan sanseapparatet vårt fungerer. Visste du at hjernen kan skille mellom tre millioner lukter, at andre verdenskrig førte til overvektsproblematikk, eller at kål er tarmens plaster? Norsk Smaksskule ble etablert av Stiftelsen Norsk Kulturarv i 2012, i samarbeid med Arne Brimi. Norsk Smaksskule vil bidra til matglede, smaksglede og matkulturelle opplevelser - og skape positive atferdsendringer blant barn og unge. Einar Risvik, dr. agric, er seniorforsker på Nofima og fagansvarlig for Norsk Smaksskule. Per Ivar Berget er utdannet kokk og er prosjektmedarbeider. Han har laget smaksøvelsene og oppskriftene i boken. Tor Valdvik er leder for Norsk Smaksskule og har intervjuet Arne Brimi.

Det er viktig å vite at det er normalt at barn er kresne i større eller mindre grad, eller har ulike faser der de unngår enkelte matvarer på grunn av smak eller konsistens. Med krydder unngår du kresne barn ORANSJE FORRETT: Hedda (3) og Elisa (6) skjerper appetitten med en slurpende appelsinskål. FOTO: Elna Høyer-Dahl Vis mer Normalt kresne barn lærer å spise variert • Kresne faser, ikke vedvarende • Kresne barn spiser tilstrekkelig variert, men har klare preferanser i perioder.

Så kan poteten ligge ett sted, soppen et annet sted og pølsebitene for seg. Ikke overless tallerkenen.

RELATERTE BØKER