Innføring i mikrobiologi

Innføring i mikrobiologi - Arne Tronsmo | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Arne Tronsmo
DIMENSJON
4,41 MB
FILNAVN
Innføring i mikrobiologi.pdf
ISBN
2064030790488

BESKRIVELSE

Endelig kommer en norsk grunnbok i mikrobiologi. «Innføring i mikrobiologi» er en rikt illustrert lærebok som gir en god og bred innføring i mikrobiologi på bachelornivå.Boken går grundig inn på sentrale tema som den prokaryote og eukaryote celletypen, klassifisering, vekst, kontroll av vekst, mikrobiell genetikk, og det fysiologiske og fylogenetiske mangfoldet til mikroorganismene. Den omhandler også tema som anvendt, industriell og medisinsk mikrobiologi.Ettersom faget mikrobiologi bygger på kunnskaper i kjemi, biokjemi, molekylærbiologi, cellebiologi og genetikk, inneholder boken også en kort innføring i disse fagområdene.Boken har mange og gode illustrasjoner som gir økt forståelse for mikroorganismenes livsformer, strukturer og prosesser. Det er også utarbeidet presentasjoner med bokens figurer til bruk i undervisningen. Lenke til presentasjonene finner du på bokens nettside. Forelesere kan kontakte forlaget for passord. På nettsiden ligger det også oppgaver og løsninger til boken.«... et moderne læreverk med gode illustrasjoner, praktiske eksempler og oppsummeringer av hovedpunktene til slutt i hvert kapittel.»Bjarne Hjeltnes i Bioingeniøren des.2016Arne Tronsmo er professor emeritus i anvendt mikrobiologi ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Han har siden 1973 undervist i cellebiologi, molekylærbiologi, generell mikrobiologi, mikrobiell økologi og mykologi på bachelor-, master- og ph.d.-nivå.

Energimetabolisme, regulering, genoverføring og mikrobiell diversitet / evolusjon er sentrale tema. Pensumbok er "Innføring i Mikrobiologi", Arne Tronsmo, Unversitetsforlaget, 2016. Hefte "Bakterienes immunsystem og genredigering; CRISPR/Cas", lastes ned fra Canvas.

Emnet gir en innføring i følgende temaer: Oppbygning av og karakteristiske egenskaper hos prokaryote mikroorganismer, dvs. Bacteria og Archaea.

RELATERTE BØKER