Haakon og Maud VII; Hjemlandet

Haakon og Maud VII; Hjemlandet - Tor Bomann-Larsen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tor Bomann-Larsen
DIMENSJON
9,33 MB
FILNAVN
Haakon og Maud VII; Hjemlandet.pdf
ISBN
6530104681490

BESKRIVELSE

Norgeshistoriens største biografiverk - Haakon & Maud - er nådd frem til sitt syvende bind: Hjemlandet. Biografiverket er basert på kong Haakons personlige arkiv.Aldri var Haakon VII rolle i Norges historie av større betydning enn i de fem årene han befant seg på fremmed jord. Med kongen og hans råd i London, etablerte det seg to alternative regjeringer i Oslo. Begge manglet parlamentarisk fundament. Den ene flyttet inn på Slottet, den andre satt gjemt bak okkupasjonens blendingsgardiner. Den ene baserte seg på nazistisk militærmakt, den andre bygget en hær i det skjulte. Kronprinsen var med sin far og den lovlige regjeringen i det kjempende Storbritania. På den andre siden av havet etablerte kronprinsesse Märtha et nært forhold til mannen som hadde satt seg fore både å vinne krigen og å sikre freden. President Roosevelt pekte på Norge som et eksempel for verdens folk. Hjemlandet er beretningen om et lite lands rolle i en krig der verdener forgår og sivilisasjoner styrter i grus. Tor Bomann-Larsen skildrer slaget om vårt eget selvbilde. «En kongebiografi så storslagen og i slikt omfang har ingen skrevet maken til tidligere.» Ulf Andenæs, Aftenposten

Han ble født 3. august 1872 som Danmarks prins Carl, sønn av kong Frederik VIII og dronning Louise, og giftet seg i 1896 med sin kusine, den britiske prinsesse Maud. Hjemlandet.

Aldri var Haakon VII rolle i Norges historie av større betydning enn i de fem årene han ... Haakon og Maud VII; Hjemlandet av Tor Bomann-Larsen innbundet, 2016, Norsk (bokmål), ISBN 9788202452643. Norgeshistoriens største biografiverk - Haakon & Maud - er nådd frem til sitt syvende bind: Hjemlandet.

RELATERTE BØKER