Vitenskapsteori

Vitenskapsteori - Sture Kvarv | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sture Kvarv
DIMENSJON
11,85 MB
FILNAVN
Vitenskapsteori.pdf
ISBN
4743367495846

BESKRIVELSE

Denne boken handler om vitenskap - .forutsetninger for vitenskapelig aktivitet og de samfunnsmessige aspektene ved viten.skap som praksis. Fordi samfunnet er så beroende av forskningsbasert kunnskap, hører det med til allmenndannelsen å vite noe om hvordan kunnskap skapes og anvendes. Denne delen av allmenndannelsen gir vi her samlebetegnelsene vitenskapsteori, eller vitenskapsfilosofi. I det følgende er det samfunnsvitenskap og humaniora som skal behandles vitenskapsteoretisk, men da ikke uten å skjele til naturvitenskap. En viktig grunn til å lære vitenskapsteori er å unngå å bli .fagidiot". Riktignok, i vårt daglige virke som forsker, kan det være positivt at vi over lengre tid fordyper oss i klart avgrensede tema og problemfelt. Samtidig er det en fare for at innsikten innsnevrer feltet - vi kan bli nærsynte og perspektivblinde. Med andre ord lærer vi vitenskapsteori for å perspektivere det vi holder på med.

Brødsmulesti Store norske leksikon. Religion og filosofi.

Pensum Kjøp 'Vitenskapsteori, tradisjoner, posisjoner og diskusjoner' av Sture Kvarv fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Heftet | 9788270997503 Kritisk Realisme som vitenskapsteori Ann Cecilie Bergene SGO4000 Høst 2007 Hvorfor realisme? Kritisk realisme er et alternativ til empirisme/positivisme og idealisme.

RELATERTE BØKER