Vitenskapsteori

Vitenskapsteori - Sture Kvarv | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sture Kvarv
DIMENSJON
9,27 MB
FILNAVN
Vitenskapsteori.pdf
ISBN
5968744499312

BESKRIVELSE

Denne boken handler om vitenskap - .forutsetninger for vitenskapelig aktivitet og de samfunnsmessige aspektene ved viten.skap som praksis. Fordi samfunnet er så beroende av forskningsbasert kunnskap, hører det med til allmenndannelsen å vite noe om hvordan kunnskap skapes og anvendes. Denne delen av allmenndannelsen gir vi her samlebetegnelsene vitenskapsteori, eller vitenskapsfilosofi. I det følgende er det samfunnsvitenskap og humaniora som skal behandles vitenskapsteoretisk, men da ikke uten å skjele til naturvitenskap. En viktig grunn til å lære vitenskapsteori er å unngå å bli .fagidiot". Riktignok, i vårt daglige virke som forsker, kan det være positivt at vi over lengre tid fordyper oss i klart avgrensede tema og problemfelt. Samtidig er det en fare for at innsikten innsnevrer feltet - vi kan bli nærsynte og perspektivblinde. Med andre ord lærer vi vitenskapsteori for å perspektivere det vi holder på med.

Hvordan skrive den gode vitenskapelige artikkelen Anners Lerdal Skal du i gang med å skrive en vitenskapelig artikkel? Kvalitative forskningsmetoder i praksis Aksel ... Senter for vitenskapsteori (SVT) er en tverrfaglig og interfakultær enhet ved UiB med ansvar for forsking på, utdanning i og formidling av vitskapsteori.. Kontaktinformasjon Besøksadresse: Parkveien 9 Postadresse: Postboks 7805, 5020 Bergen, Norge Telefon: 55 58 27 05 Epost: [email protected] Forskergruppen Vitenskapsteori.

Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibris Vitenskap, systematisk, metodisk og kritisk undersøkelse, studium eller forskning. For eksempel sier vi at noe er vitenskap hvis det følger visse kriterier for god forskning.

RELATERTE BØKER