Litteraturens verden

Litteraturens verden - Erling Aadland | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Erling Aadland
DIMENSJON
5,58 MB
FILNAVN
Litteraturens verden.pdf
ISBN
6959006100821

BESKRIVELSE

Det er lenge siden det på norsk forelå et nyskrevet verk om litteratur.teori. Ventetiden er over, for Litteraturens verden redegjør for og drøfter de fleste av litteraturens og litteraturfagets grunnlagsproblemer. Med utgangspunkt i ulike og ofte helt motstridende oppfatninger om og synspunkter på litteratur og litteraturfaglig virksomhet tar disse rede.gjørelsene oss med på en fascinerende ferd gjennom både velkjente og dypereliggende tanker om litteratur, tanker vi alle har et forhold til, enten vi er dem bevisst eller ikke. Verket er ingen standardgjennomgang av litteraturteoretiske «.retninger», men tar oss med gjennom poetikkhistorien fra den greske metafysikken til vår egen tid, og det mest slående resultat av gjennom.gangen er kanskje hvor dypt forankret også all nyere teori er i den gamle poetikken. Verket er skrevet og fremstilt på medrivende vis, der skriveren vandrer gjennom litteraturteoriens inferno ledsaget av og i dialog med sin følgesvenn, den nøkterne forstand. Erling Aadland (f. 1952) er profes.sor i allmenn litteratur(vitenskap) ved Universitetet i Bergen. Aadland har skrevet mange bøker og artikler om litteratur, lyrikk, lyrikkteori og litteraturteori. Han har skrevet om lyrikere som Rolf Jacobsen, Henrik Wergeland, Gunvor Hofmo, Arnold Eidslott, Gunnar Reiss Andersen, Emil Boyson, Sigbjørn Obstfelder m.fl., og bøker og artikler om sanglyrikere som Bob Dylan og Leonard Cohen. Hans forrige teoretiske monografi het Farvel til Litteraturvitenskapen (2006).

mai 1819 på Long Island i staten New York i USA, død 26. mars 1892 i Camden i New Jersey) var en amerikansk dikter.Whitman skrev på fri verseform, og hans skrivestil er preget av et stort språklig overskudd og en voldsom hengivenhet til både naturen og mennesket. Denne debatten om litteraturens forhold til verden skriver seg inn i en diskusjon som er nesten like gammel som litteraturen selv.

Men det litterære verden utenfor disse stjernene? spør Hans Fredrik Dahl. Vandringer i duftens, kunstens, litteraturens og naturspiritualitetens verden. Duftens navn og merke "Digitalis" fra Parfums Quartana.

RELATERTE BØKER