Hvorfor musikk?

Hvorfor musikk? - Øivind Varkøy | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Øivind Varkøy
DIMENSJON
10,77 MB
FILNAVN
Hvorfor musikk?.pdf
ISBN
6642918971619

BESKRIVELSE

Øivind Varkøy presenterer i denne boken forskjellige filosofers, pedagogers og musikkoppdrageres begrunnelser for musikkens plass i pedagogisk virksomhet - fra Platon og Aristoteles, via Schiller, Den tyske ungdomsbevegelsen og Adorno, til vår egen tids Reimer og Elliott, Bjørkvold og Dale. Varkøy viser hvordan ulike ideer har fått gjennomslag i norske læreplaner frem til i dag, og presenterer i bokens siste kapittel sin egen legitimeringstenkning knyttet til en diskusjon av den musikalske erfaringens egenverdi.

Medikamentell behandling medfører større risiko for bivirkninger i aldersgruppen over 67 år, og ikke-farmakologiske behandlingstiltak er derfor attraktive. Gregoriansk sang er et stort enstemmig sangrepertoar, overveiende på latin, som har blitt brukt i gudstjenestene i den katolske kirken fra rundt år 800 og frem til i dag. Repertoaret har sitt navn etter pave Gregor den store (cirka 540-604), selv om han ikke spilte en aktiv rolle i repertoarets tilblivelse.

Det å ha et felles språk som gir barn en følelse av å være like, mestre likt og ha en positiv opplevelse i et fellesskap, er viktig for barnet. Hvordan og hvorfor musikk har oppstått, eller hvilken funksjon den har hatt for menneskene fra tidlig av, finnes det bare spekulasjoner om. Det finnes arkeologiske funn av benfløyter som er 40 000 år gamle..

RELATERTE BØKER