Fotografiet som medium

Fotografiet som medium - Magnar Fjørtoft | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Magnar Fjørtoft
DIMENSJON
8,35 MB
FILNAVN
Fotografiet som medium.pdf
ISBN
2764024201242

BESKRIVELSE

Ikke ta fotografiet for gitt! Vi er så vant med å se fotografier at vi tar avbildningene for gitt. Det bør vi ikke gjøre. Selv om fotografiet dannes av lys, av spor fra den ytre verden, er fotografier menneskeskapte konstruksjoner. Vi tolker bildeinnholdet løsrevet fra de virkelige hendelsene.Boka tar sikte på å gi en grunnleggende og lettfattelig oversikt over hvordan vi kommuniserer med fotografier, og byr på verktøyer for selv å utføre faglig analyse og kritikk. Kunnskapen vil komme til nytte, uavhengig av om vi skaper bilder som formidler et budskap, eller om vi forholder oss til flommen av bilder som omgir oss. Vi lever i et sterkt visuelt mediert samfunn, og vi påvirkes langt mer av bildene som omgir oss enn det vi kanskje tror. Fotografier er en del av vår virkelighet, og de påvirker vårt syn på samfunnet rundt oss, og hvordan vi oppfatter verden. Dette er gode grunner for å ta fotografiet på alvor.Boka er delt inn i fire hoveddeler:Fotografiet som mediumKamerateknikk påvirker bildeinnholdetTolking av bildeinnholdBildeanalyse og bildekritikk Denne tittelen vil fungere godt som introduksjon for studier i fotografi på høyere nivå, og som lærebok i bildefag på videregående trinn. Boka er rikt illustrert, med fotografier og relevante figurer.

Sider, som facebook, linkedin, pinterest, Instagram, Twitpic, 500px, StumbleUpon og Tumblr samt youtube. Der sker hele tiden en udvikling i hvordan billeder bruges på nettet og i magasiner etc.

Et fotografisk bilde dannes ved å eksponere en lysfølsom overflate, for eksempel en film eller en lysfølsom bildebrikke, for lysstråler gjennom et optisk system (). Som fotograf tar du stort sett bilder på vegne av kunder. Du må kommunisere godt med kunden og forstå bildekommunikasjon, slik at du kan skape visuelle uttrykk som samsvarer med kundens ønsker, enten kundene er privatpersoner, media, offentlige institusjoner eller bedrifter. Steingjerde eller steinmur med bakenforliggende overflateryddet areal.

RELATERTE BØKER