Global grammatikk

Global grammatikk - Åshild Næss | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Åshild Næss
DIMENSJON
8,22 MB
FILNAVN
Global grammatikk.pdf
ISBN
4415875792405

BESKRIVELSE

Global grammatikk ser på grammatikken fra et globalt og funksjonelt perspektiv, som et unikt fenomen som gjør mennesker i stand til å samhandle og resonnere, og som kan fortelle oss noe viktig om hvordan mennesker oppfatter og tenker om verden omkring seg. Boka tar sikte på å gi lærere i språk - både norsk og fremmedspråk - redskaper til å forstå og forklare grammatikk fra et funksjonelt perspektiv: Hva er egentlig grammatiske kategorier, og hvor kommer de fra? Hvordan kan man sammenligne ulike språk, og hva finner man ut ved å foreta slike sammenligninger? Hvordan kan det språklige mangfoldet blant elevene i klasserommet tas i bruk i undervisningen? Boka bruker eksempler fra språk fra hele verden til å forklare hva grammatikk egentlig er, hvordan og hvorfor grammatikken i ulike språk kan variere, men også hva språk har til felles. Dermed plasserer den norsk grammatikk i en større sammenheng, men gir også innfallsvinkler til grammatikken i fremmedspråk og minoritetsspråk man møter i skolen og ellers i samfunnet. I denne 2. utgaven er begreper, referanser og tall oppdatert. Boka er dessuten noe omarbeidet med henblikk på tydeligere forklaringer og terminologibruk.

Språktypologi for språklærere er ikkje ei bok i grammatikk, men om grammatikk frå eit breitt, tverrspråkleg perspektiv. Forfattaren, Åshild Næss, understrekar at den «eurosentriske» orienteringa som ligg under vår gjengse oppfatning om korleis språk er bygde opp, i stadig større grad blir framheva som eit problem for moderne språkteoriar. Global grammatikk ser på grammatikken fra et globalt og funksjonelt perspektiv, som et unikt fenomen som gjør mennesker i stand til å samhandle og resonnere, og som kan fortelle oss noe viktig om hvordan mennesker oppfatter og tenker om verden omkring seg.

Grammatikk - nivå 3 Vanskelige grammatikkoppgaver. Grammatikken blir et språk om språket, eller et metaspråk, som det så fint heter. Hvis du skulle forklare en utlending at setningen Han beskjedet meg en ga, ikke er riktig, ville det ikke nytte å si: «Det heter ikke det.» Han ville trenge en grammatisk forklaring, som for eksempel at ordet beskjed bare er substantiv og at ordet ga bare er verb. Global grammatikk Åshild Næss Global grammatikk ser på grammatikken fra et globalt og funksjonelt perspektiv, som et unikt fenomen som gjør mennesker i stand til å samhandle og resonnere, og som ka... Gyldendal Akademisk 2011 Global grammatikk: språktypologi for språklærere Av Åshild Næss Forlag Gyldendal akademisk ISBN 9788205401938 Utgitt 2011, Myk perm.

RELATERTE BØKER