Usynlig mann

Usynlig mann - Ralph Ellison | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ralph Ellison
DIMENSJON
11,8 MB
FILNAVN
Usynlig mann.pdf
ISBN
3230713181552

BESKRIVELSE

«Jeg er en usynlig mann.» Slik åpner en av de fremste amerikanske etterkrigsromanene. En ung svart student forsøker å innfri forventningene verden har til ham, men får motstridende råd og formaninger. Han blir til slutt så forvirret at han kryper ned i en kjeller og blir usynlig. Med en usedvanlig fortelleglede og språklig driv leder Ralph Ellison oss med på reisen fra oppvekst i sørstatene til en rotløs tilværelse i New York. En drepende satire over det amerikanske samfunnet, og en skildring av de svartes vilkår i 50-tallets USA. Ralph Ellison (1914-1994) vokste opp i Oklahoma, men tilbrakte mesteparten av livet sitt i New York. Usynlig mann fikk i 1953 American National Book Award, og var den eneste romanen som utkom i hans levetid. Han etterlot seg et stort ufullendt romanprosjekt, og skrev en rekke essays og noveller.

UsynligO (which means 'InvinsibleO' in Norwegian) is an app which makes orienteering courses available year round - with no need for flags to mark the control points. The app tracks your location via GPS and vibrates and makes a sound when you have found the next control point. Som en usynlig mann.

Popmusikk handlar om å vere synlig, om å bli lagt merke til, om å skilje seg ut. Popmusikaren David Sylvian har gått den motsette vegen.

RELATERTE BØKER