Samlede verker; eske III

Samlede verker; eske III - Knut Hamsun | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Knut Hamsun
DIMENSJON
11,30 MB
FILNAVN
Samlede verker; eske III.pdf
ISBN
1248662986586

BESKRIVELSE

Dette er 3. del av den nye samlingen! Del 1 og 2 av de samlede verkene inngår ikke i denne prisen.Tredje del (denne) inneholder følgende bøker:13. LandstrykereBind 14. AugustBind 15. Men livet leverBind 16. Ringen sluttetBind 21. Dronning Tamara, Livet ivoldBind 22. Det vilde Kor, En Fløjte lød i mit BlodBind 23. I eventyrland, På gjengrodde stierBind 26. Taler på torvet I . Artikler og essays 1879-1904Bind 27. Taler på torvet II. Artikler og essays 1905-1945Til Knut Hamsuns 150-års fødselsdag, 4. august 2009, kom hans samlede verker i ny og sterkt utvidet utgave på 27 bind. De første 9 ble lansert høsten 2007, pulje to høsten 2008, og de siste ni bindene kommer altså i august 2009. Fullstendig ny utgave i 27 praktbind Masse nytt stoff: sakprosa, ungdomsverker, dikt og foredrag. Totalt om lag 30 % større enn tidligere utgaver Redigert av Hamsunekspert Lars Frode Larsen Hele verket språkrevidert av Tor Guttu Omslagsillustrasjoner ved Mari Slaattelied Design ved Aud GloppenFor første gang er det snakk om en virkelig samlet utgave. Her har mengder av stoff som ikke tidligere har vært å finne i bokform, blitt inkludert: sakprosa, ungdomsverker, dikt og foredrag. Totalt blir verket om lag 30 % større enn tidligere utgaver.Alle tekstene i det nye verket har gjennomgått en varsom språklig revisjon i retning av moderne riksmål. Dette er gjort for å skape enhet og konsekvens i ortografien slik at avstanden mellom verket og nåtidsleseren skal bli minst mulig og fornøyelsen ved å lese Hamsun desto større. Konsulent for det filologiske arbeidet har vært førsteamanuensis, ordboksredaktør Tor Guttu.Hamsun reviderte selv gjentatte ganger språket i de verk som kom med i de forskjellige utgaver av samlede. Riktignok var han ytterst energisk i sine påstander om at nettopp de endringer han der og da gjorde var de eneste forsvarlige og riktige - alt annet var unorsk og ren språkødeleggelse. Men samtidig var hans holdning hele tiden den at han ønsket å fornorske sitt språk. (Begrepet "fornorske" likte han for øvrig ikke - det lød etter hans oppfatning altfor tysk. Man skulle ikke "vernorske" språket. Det måtte hete "opnorske").Omslagene til det nye verket er et kapittel for seg. Gyldendal har utfordret den internasjonalt kjente billedkunstneren Mari Slaattelid til å tolke Hamsuns tekster. Resultatet er blitt 27 unike bakgrunner. Aud Gloppen har ut fra disse laget et utsøkt bokdesign.

Pan og Victoria, 5. Svermere og Under høststjernen, 6.

1 999,-Samlede verker ... Kjøp Samlede verker fra Bokklubber Til Knut Hamsuns 150-års fødselsdag, 4. august 2009, kommer hans samlede verker i ny og sterkt utvidet utgave i 27 praktbind.

RELATERTE BØKER