Hellemyrsfolket

Hellemyrsfolket - Amalie Skram | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Amalie Skram
DIMENSJON
11,80 MB
FILNAVN
Hellemyrsfolket.pdf
ISBN
6601299933274

BESKRIVELSE

Amalie Skrams Hellemyrsfolket er et av storverkene i norsk såvel som i europeisk litteratur. Gjennom fire romaner følger Skram en familie gjennom flere slektsledd. Bakgrunnen for bokverket er bergensk og norsk sosialhistorie gjennom mesteparten av 1800-tallet. Etter fortellingen om det fattige småbrukerlivet i Hellemyren kommer en forrykende skildring av barken «To Venner»s ferd til Mellom-Amerika og Sør-Europa, den mest autentiske beretning vi har fra seilskutetiden. I de to siste romanene utvides miljøet: Skram skildrer arbeidslivet på Bryggen bedre enn noen mann har gjort det, og hun skifter perspektiv mellom småkårsfolket og det rike kjøpmannsmiljøet med en rikdom av detaljer, fra dagligliv til høytid, fra fattigmanns grøt til livet i pompøse salonger. Hun forteller om snobberi, svik, om håpløshet og ulykke, men tragedien er ikke enerådende: Særlig i replikkskiftene utfolder hun en barsk humor.

Oppgåve 1 Vedlegg: - Utdrag frå Hellemyrsfolket av Amalie Skram ... I dette hjelpenotatet gir vi deg inspirasjon til å skrive kortsvarsoppgaven om et utdrag fra Hellemyrsfolket. Det gjør vi ved å vise naturalistiske trekk i tekstutdraget.

Hovedverket hennes er romanserien Hellemyrsfolket, men hun ble også kjent for flere ekteskapsromaner som Forrådt og Constance Ring og romaner om psykiske lidelser, som Professor Hieronimus og På St. Jørgen, som er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer. Det handler om «Hellemyrsfolket», denne gang i tre timers musikalversjon, der Herborg Kråkevik spiller Petra, utvilsomt et av litteratur-Norges fæleste kvinnfolk, avlet i Amalie Skrams (1846 ... Hellemyrsfolket er skrevet av forfatteren Amalie Skram og handler om klassekamp.

RELATERTE BØKER