Seljefløyta

Seljefløyta - Olav H. Hauge | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Olav H. Hauge
DIMENSJON
3,13 MB
FILNAVN
Seljefløyta.pdf
ISBN
4085503504575

BESKRIVELSE

Hauges tidlege og etterlatne dikt samla for første gong! I Dagboka til Olav H. Hauge kan vi lese at han på slutten av 30-talet sende inn diktmanuset «Seljefløyta» til Norli forlag. Manuset blei refusert, men Hauge fekk fleire av dikta publiserte i diverse tidsskrift og aviser. Debutsamlinga Glør i oska kom i 1946, med berre få dikt frå dette manuset. I denne nye Seljefløyta er 24 dikt henta frå det opphavlege manuset. Med i boka er også einskilde dikt frå 1940-1979: Dei er kvasse og humoristiske kommentarar over livet og kvardagen. For første gong blir dette materialet samla i bokform, og boka gir oss eit utfyllande bilete av lyrikaren Olav H. Hauge. Utvalet er redigert av Bodil Cappelen.

Han spelar "Bestefarslåtten" (valdresspringar) og "Isterviepipa" (pols frå Vingelen). #seljefløyte, # ... Den danske poeten Henrik Nordbrandt har skrevet at året har 16 måneder, hvorav november listes fem ganger.

Manuset blei refusert, men Hauge fekk fleire av dikta publiserte i diverse tidsskrift og aviser. Debutsamlinga Glør i oska kom i 1946, med Folkemusikaren Dagfinn Nupen viser deg korleis du enkelt kan lage ei seljefløyte med ein lommekniv og ein kvist. kredsvigs maleri «Gutten med seljefløyten» er det mange som kjenner, men ikke fullt så mange vet at det er malt ved Dælivann i Bærum. Forlagets omtale: Hauges tidlege og etterlatne dikt samla for første gong! I Dagboka til Olav H.

RELATERTE BØKER