Arne Korsmo

Arne Korsmo - Jon Brænne, Eirik T. Bøe, Astrid Skjerven | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jon Brænne, Eirik T. Bøe, Astrid Skjerven
DIMENSJON
4,60 MB
FILNAVN
Arne Korsmo.pdf
ISBN
2725989757906

BESKRIVELSE

Arne Korsmo - Arkitektur og design spenner over hele spekteret av Korsmos virksomhet, fra områdeplanlegging og bolighus til utstillinger og design av enkeltgjenstander.Boka handler om en av Norges mest anerkjente modernistiske arkitekter. Forfatterne viser hvordan Korsmos holdning til arkitektur, hans fargebruk og sans for det dekorative, åpner for helt nye perspektiver på funksjonalismen i mellomkrigstiden. Det har heller ikke vært kjent at Korsmo var med på å forme etterkrigstidens livsstil og ga et av de svært få norske bidragene til dannelsen av Scandinavian design.

Far til Arne Korsmo (1900-68). Emil Korsmo var den første som delte ugressene inn i biologiske grupper. Arne Korsmo Bli varslet.

Det originale interiøret fra 1954 er intakt. Emil Korsmo var sønn av gårdbruker Hans Hansen Korsmo (1827-1917) og Anne Eriksdatter (f. 1829), og ble gift i 1898 med Aagot Jacobine Wiger (1868-1954).

RELATERTE BØKER