Nytte og utførte gjerninger

Nytte og utførte gjerninger - Tone Hødnebø | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tone Hødnebø
DIMENSJON
3,53 MB
FILNAVN
Nytte og utførte gjerninger.pdf
ISBN
2743400100621

BESKRIVELSE

«Substantivet kom før verbet,» skriver Tone Hødnebø i et dikt, og forsøker å huske hvordan språket tar styringen over bevisstheten. Diktene kan leses som en kampsone mellom det vi erfarer umiddelbart, og det vi forsøker å forklare eller fortelle til noen andre enn oss selv. Sentrale motiver som går igjen, er knyttet til hvordan vi speiler oss i omgivelsene og omvendt - og hvordan vi kan vite om det vi ser og hører, er sant. Noe er for bestandig, og noe er flyktige historier. Men hva skjer når man husker feil, kronologien byttes om på, og diktene skrives baklengs? Et annet spørsmål er om det er mest overflod av setninger eller tall. I disse diktene skriver Hødnebø fram en personlig erkjennelse av at det som er mistet eller glemt, finnes langt inne i mørket.

Programleder i Diktafon var Annelita Meinich Nytte og utførte gjerninger (Lyrikk, Kolon, 2016) Anne Carson: Glass, ironi og Gud (Gjendiktning, Kolon, 2014) Nedtegnelser (Lyrikk, Kolon, 2007) Et lykkelig øyeblikk. dikt i utvalg (Kolon, 2005) Skamfulle Pompeii (H press, 2004) Stormstigen (Lyrikk, Kolon ... Nytte og utførte gjerninger ble møtt av glitrende kritikker og ble nominert til Kritikerprisen.

Diktene kan leses som en kampsone mellom det vi erfarer umiddelbart, og det vi forsøker å forklare eller fortelle til noen andre enn oss selv. Les Nytte og utførte gjerninger boken i PDF, ePUB, MOBI format på lesclefsdor2018seoul.org nettside. Denne boken er skrevet av forfatter Tone Hødnebø.

RELATERTE BØKER