Mindfulness i psykologisk behandling

Mindfulness i psykologisk behandling - Per-Einar Binder, Bergljot Gjelsvik, Even Halland, Jon Vøllestad | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Per-Einar Binder, Bergljot Gjelsvik, Even Halland, Jon Vøllestad
DIMENSJON
10,48 MB
FILNAVN
Mindfulness i psykologisk behandling.pdf
ISBN
5029591497315

BESKRIVELSE

Å praktisere mindfulness er en måte å bygge styrke og robusthet til å møte livet, slik det er, med mye intense opplevelser, både lidelse og glede. I den forstand treffer mindfulness noe av kjernen av hva vi arbeider med i psykologisk behandling. (Fra bokens innledning). I bokas første del beskriver forfatterne ulike aspekter ved mindfulness fra en måte å være tilstede i verden på, til manualiserte behandlingsprogram og som grunnperspektiv på lidelse, vekst og terapeutisk samhandling. Dette gir et utgangspunkt for å forstå hva mindfulness er. Forfatterne beskriver deretter hvorfor forskning fungerer som en ledesnor i den kliniske anvendelsen av mindfulness. Bokas andre halvdel er viet bruk av mindfulness i gruppe- og individualbehandling. Her går forfatterne nærmere inn på angst, depresjon og stress som spesifikke områder for anvendelse av mindfulness. Boka er primært skrevet for psykologer, leger og andre fagfolk som driver behandling, og for studenter innenfor helsefagene. Men alle med en interesse for mindfulness, vil ha utbytte av boken.

I den forstand treffer mindfulness noe av kjernen av hva vi arbeider med i psykologisk behandling. Sammen med tre dyktige kollegaer har jeg vært så heldig å få lov å skrive bok om hvordan mindfulness kan være relevant for psykologisk behandling. I boken beskriver vi hva mindfulness er, hvordan det kan gi oss et perspektiv på lidelse og lindring, og hvordan det kan komme til anvendelse både i gruppeterapi og individualbehandling. 616.891 4 Min Mindfulness i psykologisk behandling 616.891 4 Min Mindfulness-based treatment approaches : There are no comments for this item. Å praktisere mindfulness er en måte å bygge styrke og robusthet til å møte livet, slik det er, med mye intense opplevelser, både lidelse og glede.

I den forstand treffer mindfulness noe av kjernen av det vi arbeider med i psykologisk behandling, enten Mindfulness som ledd i psykologisk behandling har en kort historie. Siden årtusenskiftet har denne tilnærmingen blitt gjenstand for økende interesse og forskning.

RELATERTE BØKER