Armfeldts armé

Armfeldts armé - Geir Pollen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Geir Pollen
DIMENSJON
10,24 MB
FILNAVN
Armfeldts armé.pdf
ISBN
9325559572491

BESKRIVELSE

Den spektakulære historien om felttoget som endte i tragedie. I august 1718 stod general Carl Gustaf Armfeldt oppmarsjert med 10 000 mann i Jämtland. Karl 12. hadde gitt ordre om å erobre Trondheim, i et desperat forsøk på å opprettholde Sveriges posisjon som stormakt. Fem måneder senere hadde 3000 av Armfeldts dårlig utstyrte soldater frosset i hjel i en forrykende snøstorm i grensefjellene mellom Sør-Trøndelag og Sverige.- den verste ulykken til fjells i Skandinavias historie. Geir Pollen forteller hele den dramatiske historien om dette siste felttoget i Den store nordiske krigen. Tross store svenske tap kostet Armfeldts innmarsj i «det nordenfjelske Norge» enda flere trøndere livet. Krigen førte med seg både sult og sykdom.

Hører til Den store nordiske krig. Man antar at arméen ved avmarsj besto av 10 073 mennesker, 6721 hester og 2500 slaktedyr.

Tropper plyndrer alt de kommer over fram til Haltdalen, der de deltar på julegudstjeneste. To dager senere forenes Armfeldts armé med general De la Barre, som har plyndret kobber for 6 750 daler i Røros.

RELATERTE BØKER