Sprut; historia om kroppsvæskene våre

Sprut; historia om kroppsvæskene våre - Åsmund Husabø Eikenes | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Åsmund Husabø Eikenes
DIMENSJON
3,20 MB
FILNAVN
Sprut; historia om kroppsvæskene våre.pdf
ISBN
8756615777040

BESKRIVELSE

Eit kyss, ein blodprøve og ei tåre blir aldri det same! Bli med på ei spektakulær reise gjennom blod, sveitte og tårer - og 50 andre kroppsvæsker. Biolog og forskingsformidlar Åsmund Husabø Eikenes fortel entusiastisk om donering av beinmerg til forsking og spyttar i eit plastrøyr for å leite etter spor av neandertalarane. Gjennom gode historier og lettlesen folkeopplysing får du eit nytt syn på kroppsvæskene dine. I Sprut møter du mellom andre ein hjerneforskar, ein urolog og ein kokk. Dei deler historier og eigne erfaringar, som saman med det siste frå forskingsverda gir deg oppsiktsvekkjande, ny kunnskap om kroppsvæskene: Vatnet i hjernen vaskar bort søppel medan du søv. Slimet i livmorhalsen hjelper friske sædceller å nå fram til egget. Ørsmå dropar av snørr kan sveve i lufta i heile ti minutt etter eit kraftig nys. Blodet til unge personar inneheld kanskje ei kjelde til evig liv. Dette er populærvitskap på sitt beste. Bli med på ein lesefest med sprut!

- Mental helse, som stress og depresjon, påvirker tarmfunksjonen, og kan bidra til magesmerter, diaré og løs mage, sier han. Kjøp Sprut fra Bokklubber Bli med på ei spektakulær reise gjennom blod, sveitte og tårer - og 50 andre kroppsvæsker. Biolog og forskingsformidlar Åsmund Husabø Eikenes fortel entusiastisk om donering av beinmerg til forsking og spyttar i eit plastrøyr for å leite etter spor av neandertalarane. Handboka - alt du vil vite om hendene dine, og litt til (Samlaget, 2016).

Av Åsmund Husabø Eikenes. Sprut ferdig.qxp_A 19.06.2018 14:04 Side 11 Historia om kroppsvæskene våre.

RELATERTE BØKER