Jorden skal gråte

Jorden skal gråte - James Wilson | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
James Wilson
DIMENSJON
7,91 MB
FILNAVN
Jorden skal gråte.pdf
ISBN
9822482312556

BESKRIVELSE

«Wilson gir et overblikk som er enestående. Etter å ha lest boken sitter en igjen med en ny oppfatning av kontinentets historie.» VG «Forandrer hele ens oppfatning av USAs historie for alltid». THE GUARDIAN Kampen mellom indianere og hvite hører til vestens populærkulturelle mytologi. Men bak heltehistoriene om Sitting Bull og Geronimo finnes det en ganske annen og viktigere historie. Den handler om hvordan en genuin kultur slaktes ned av en teknisk overlegen motstander; om hvordan urbefolkningen i Nord-Amerika reduseres fra flere millioner til mindre enn 250 000. Med en overflod av kilder, hentet fra etnografi, arkeologi og ikke minst fra indianernes muntlige tradisjoner, har Wilson skapt en mektig krønike. Her fortelles historien fra møtet med de første kolonistene på 1600-tallet, om prærieindianernes kamp helt fram til den grusomme slutten ved Wounded Knee i 1890. Les om de ulike indianske opphavsmytene, de mange forskjellige stammene og om livet til indianerne i dagens USA. .«En suveren introduksjon til USAs historie - den viser fram den koloniale undersiden som en nøkkel til å forstå nuet.» EXPRESSEN «En usedvanlig bok, kanskje det fremste ettbindsverket om det som har hendt med urinnvånerne på det nordamerikanske kontinentet.» HOWARD ZINN, HISTORIKER OG FORFATTER AV USA. FOLKETS HISTORIE

En bok som ger oss sanningen bakom populärkulturens mytiska berättelser om kampen mellan indianer och vita. Jorden skall gråta är en banbrytande bok, som utlöst häftig debatt i USA. Og kjøbmennene på jorden skal gråte og sørge over henne, fordi ingen mere kjøper deres skibsladninger, Dansk (1917 / 1931) Og Jordens Købmænd græde og sørge over hende, fordi ingen mere køber deres Ladning: Svenska (1917) Och köpmännen på jorden gråta och sörja över henne, då nu ingen mer köper de varor som de frakta: King ... Himmelen skal gråte blod er en thriller-reise av de sjeldne.

På lager Sendes vanligvis innen 24 timer Frakt 39,- Gratis frakt på alle ordrer over 1000,- ... «Wilson gir et overblikk som er enestående. Etter å ha lest boken sitter en igjen med en ny oppfatning av kontinentets historie.» VG «Forandrer hele ens oppfatning av USAs historie for alltid».

RELATERTE BØKER