Nådeløse nordmenn

Nådeløse nordmenn - Eirik Veum | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Eirik Veum
DIMENSJON
10,61 MB
FILNAVN
Nådeløse nordmenn.pdf
ISBN
7612037412744

BESKRIVELSE

Andre bind, Hirden 1933-1945 av serien Nådeløse nordmenn av Eirik Veum, om de mørkeste kapitlene i norsk krigshistorie.Ved siden av Statspolitiet opprettet den tyske okkupasjonsmakten også andre avdelinger med norsk personell. Denne boka forteller historien om de grusomme overgrepene begått av Hirdvaktbataljonens vaktsoldater som tjenestegjorde i fangeleirene i Nord-Norge. Her begikk en betydelig andel av nordmennene grov mishandling, tortur og overlagte drap av jugoslaviske fanger. Boka omhandler også nordmennene som tjenestegjorde i en rekke mindre avdelinger og enheter, som Hirdens alarmenhet og Hirdens bedriftsvern. Dette er første gang Hirdens rolle under andre verdenskrig blir grundig belyst og boka viser hvordan denne organisasjonen tok del i krigsforbrytelser i et langt større omfang enn tidligere antatt.

Ved siden av Statspolitiet opprettet den tyske okkupasjonsmakten også andre avdelinger med norsk personell. Denne boka forteller historien om de grusomme overgrepene begått av Hirdvaktbataljonens vaktsoldater som tjenestegjorde i fangeleirene i Nord-Norge.

-Hvis ditt barn dør av sykdom, så vil alle for Barnevernet - nådeløse nordmenn Av Arne Jarl Hatlem • • • Innlegget er trykket her med forfatterens velvillige tillatelse. Det har opprindelig stått som kommentar under en artikkel av 20 juni 2018 i Haugesunds Avis. I boken «Nådeløse nordmenn - Statspolitiet 1941-1945» navngir forfatter Eirik Veum 72 norske politifolk som i landssvikoppgjøret ble dømt for å ha deltatt i henrettelser av norske ... Ondskapen var også norsk For første gang fortelles historien om et stort antall nordmenn som gjorde seg skyldige i grove krigsforbrytelser på norsk jord.

RELATERTE BØKER