"Kvinder med begavelse for lægevirksomhed"

En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Cecilie Arentz-Hansen
DIMENSJON
12,22 MB
FILNAVN
"Kvinder med begavelse for lægevirksomhed".pdf
ISBN
3515963040748

BESKRIVELSE

"Kvinder med Begavelse for Lægevirksomhed" er historien om de første kvinnelige legene i Norge og deres kamp for retten til å utdanne seg. Seieren på legefeltet fikk store konsekvenser for likestillingen mellom kjønnene i det unge Norge. Ikke minst viser historien hvordan dette i neste omgang kom hele samfunnet til gode. Legetilbudet for, og forskningen rundt, kvinner og barn ble dramatisk forbedret med deres deltakelse. Sånn sett er dette ikke bare medisinhistorie, men en fortelling om da Norge ble en moderne nasjon.

«På tross av motstand fra de medisinske professorene gikk en håndfull kvinner i gang med medisinstudiene på slutten av 1800-tallet. Malm var lege og veterinærdirektør. Han hadde makt og tilgang til rikets aviser og talerstoler, der han iherdig tok rollen som en av de argeste motstanderne mot kvinnelige leger, forteller Cecilie Arentz-Hansen i boken «Kvinder med begavelse for lægevirksomhed». Kvinder med Begavelse for Lægevirksomhed er den første historiske framstillingen av kvinnene som tok det helt uvanlige valget å bli lege, og som dermed kom til å brøyte vei for rekken av kvinner som har kommet siden.

Seieren på legefeltet fikk store konsekvenser for likestillingen mellom kjønnene i det unge Norge. Kjøp '"Kvinder med begavelse for lægevirksomhed", Norges første kvinnelige leger, og tiden de virket i' av Cecilie Arentz-Hansen fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Innbundet, E-bok | 9788202503291 "Kvinder med Begavelse for Lægevirksomhed" er historien om de første kvinnelige legene i Norge og deres kamp for retten til å utdanne seg.

RELATERTE BØKER