Gjensyn med Wien og Weimar

Gjensyn med Wien og Weimar - Sverre Dahl | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sverre Dahl
DIMENSJON
10,82 MB
FILNAVN
Gjensyn med Wien og Weimar.pdf
ISBN
9919601183505

BESKRIVELSE

Bli med Sverre Dahl, Norges fremste formidler av tyskspråklig litteratur, på en litterær odyssé i Sentral-Europa. Møt det opprørske, fornyende og moderne i det ellers svært tradisjonsbundne Wien - en viktig forutsetning for å forstå vår kulturelle samtid og dermed oss selv, ifølge forfatteren. Men hva var Robert Musil, Hermann Broch, Ingeborg Bachmann, Thomas Bernhard, Peter Handke og Christoph Ransmayr uten den klassiske og romantiske tyske litteraturen? Fra Wien tas vi med til Weimar, sentrum for en betydelig krets av forfattere som ikke gjorde seg mindre bemerket vel hundre år tidligere. Vi møter storheter som Goethe, Schiller, Hölderlin, Schlegel, Novalis, Hoffmann og Heine.

Christie var formann i komiteen som forhandlet med Sverige og har fått hovedæren for Norges selvstendige rolle i unionen med svenskene. Så ble Christie landets første stortingspresident. Gjensyn med døden.

1946) er oversetter og dr.philos. på en avhandling om Hermann Brochs historiefilosofi. Kjøp billige bøker, kontorrekvisita, hobbyartikler og leker innen weimar hos Adlibris Jon Arne Corell, Lars Klevstrand, Kari Svendsen, Steinar Ofsdal, Carl Morten Iversen og Moddi feirer albumet «På gjensyn» med nye sanger til Rudolf Nilsens dikt.

RELATERTE BØKER