Fløgstad verk

Fløgstad verk - Heming H. Gujord | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Heming H. Gujord
DIMENSJON
9,14 MB
FILNAVN
Fløgstad verk.pdf
ISBN
4934237954506

BESKRIVELSE

«Fløgstad verk» gir ei samla framstilling av Kjartan Fløgstads meir enn 50 bøker sidan debuten i 1968. Boka gir den mest omfattande analysen som er gjort av Fløgstads mangfaldige og spenningsfylte forfattarskap. Forfattaren oppsøker grunnlaget for Fløgstads forfattarskap i Sauda og Ryfylke og følgjer linjene til verda utanfor. Synspunkt frå samtalar med Fløgstad er fletta inn i framstillinga. «Fløgstad verk» er delt inn i avdelingar som følgjer skriftprosessane og produksjonslinjene fram til i dag. Avdelingane spenner frå Danning og Etablering på 1960- og 1970-talet, via Produksjon og Kommunikasjon på 1970- og 1980-talet og fram til Distribusjon og Arkiv på 1990- og 2000-talet. Avdelinga for Sluttoppgjer samlar trådane og gjer nedslag i nokre av dei hardaste kulturdebattane i nyare tid. «Fløgstad verk» er ein forfattarskapsstudie, men kan også lesast som eit stykke litteraturhistorie frå nyare tid. Boka er skriven for alle som har lese eller kjenner til forfattaren Fløgstad, og som vil vite meir om konfliktlinjene i nyare norsk litteratur, kultur og samfunn.

Forfattaren oppsøker grunnlaget for Fløgstads forfattarskap i Sauda og Ryfylke og føl... Fløgstad verk. LITTERATUR.

En fortettet og formeksperimenterende fortelling om hvordan industrialismens fremvekst i Norge leder inn i glansdager som deretter (uunngåelig) avløses av forfallstid under nyliberalismen. Fløgstad og Fliflet vil både syngje og fortelje om songane i boka. Sist men ikkje minst får vi møte litteraturforskaren og Fløgstad-ekspert Heming H.

RELATERTE BØKER