Året i Sápmi

Året i Sápmi - Marit Mikkelsdatter Eira Murud | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Marit Mikkelsdatter Eira Murud
DIMENSJON
3,53 MB
FILNAVN
Året i Sápmi.pdf
ISBN
8527029011208

BESKRIVELSE

Her er boken som forteller om hvordan samene har utnyttet naturressursene i sine områder. Boken er basert på erfaringskunnskap fra det nordligste Sápmi. Her er merkedager og tegn knyttet til myter, mye om naturens og dyrenes tilstand etter årstidene, og om hvilke ressurser en hadde tilgang til og hvordan disse ressursene har blitt utnyttet. Selv i de karrige områdene i nord har samene funnet vekster som kan brukes til mat og vekster som er ment å ha medisinsk effekt. Merkedager og særlig værtegn er interessant lesning. I dag mener vi at disse ikke er til å stole, da klimaendringene har innvirkning på naturen og menneskene som er avhengig av den.

Så fort isen i sjöar och vattendrag börjar gå upp och det bildas vakar kommer de första svanarna. Sameland, eller Sápmi, (nordsamisk Sápmi, lulesamisk Sámeednam, sørsamisk Saepmie) er den tradisjonelle betegnelsen på samenes nasjon. [trenger referanse] Sápmi ligger i Nord-Europa og omfatter de nordlige deler av Fennoskandia.Regionen strekker seg over fire land: Norge, Sverige, Finland og Russland.Innenfor dette samiske kjerneområdet utgjør samene idag en minoritet på 5-10 prosent. Les også: Dobbel krise i Sápmi - Sametinget ber regjeringen om møte ...

namn på månaderna. de samiska månaderna har namn som speglar årsrytmen i naturen och renskötselåret.

RELATERTE BØKER