Mysterier

Mysterier - Knut Hamsun | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Knut Hamsun
DIMENSJON
4,37 MB
FILNAVN
Mysterier.pdf
ISBN
2865679694837

BESKRIVELSE

Da Mysterier utkom i 1892, skapte boken både forviring og undring. Det er Hamsuns mest eksperimenterende og modernistiske roman når det gjelder formen. Er hovedpersonen . Johan Nilsen Nagel, som i boken karakteriseres som «tilværelsens utlending» . bærer av en grunnleggende eksistensiell problematikk? Er boken å betrakte som et selvbiografisk arbeid? Eller skal den leses som en kriminalroman? De sikre svar er få, bare én ting er sikkert: Mysterier er ikke mindre spennende nå enn i 1892.Denne utgaven av Mysterier er basert på Samlede verker 1.27 (2007.2009, ny utgave). Teksten har her gjennomgått en varsom språklig revisjon i retning av moderne riksmål.«Boken hovner og hovner. Jeg forstår henne ikke lenger.»Knut Hamsun under arbeidet med Mysterier«Denne boken er meg mer kjær enn noen annen bok jeg har lest.»Henry Miller om MysterierKnut Hamsun ble født 4. august 1859 i Gudbrandsdalen. I 1862 flyttet familien til Hamarøy i Nordland. Hamsun fikk sitt litterære gjennombrudd i 1888 med et fragment av det som senere skulle bli boken Sult (1890). I 1920 mottok han Nobelprisen for romanen Markens grøde (1917). Hamsuns protyske holdning under 2. verdenskrig førte ham inn i et motsetningsforhold til størstedelen av det norske folk. I 1949 utga han På gjengrodde stier, der han reflekterte over sin livsskjebne. Etter mer enn 70 år i tjeneste hos ordene døde Hamsun 19. februar 1952 på sin gård, Nørholm, ved Grimstad.

Den fremmede viser seg å hete Johan Nilsen Nagel. Han er kledd i en avstikkende gul drakt og har en liten flaske med blåsyre gjemt i vestelommen. De eleusinske mysterier (gresk Ἐλευσίνια Μυστήρια) var en antikk gresk religiøs kult basert på gudinnene Demeter og Persefone, henholdsvis mor og datter.Kulten hadde sin base i Eleusis, en by som i antikken lå rundt 20 km nordvest for Athen, og var en mysteriereligion basert på hemmelige innvielsesritualer som ble feiret hvert år i antikken. Mysterier kom i 1892, to år etter gjennom­bruddsromanen Sult.

april 2018. Tilbake til episodelisten Kroppens mysterier. 2016: SU forgassernes mysterier • Per Teien tar en titt i Haynes Weber Carburetor Manual, enten man justerer Webere eller SU er manualen et «must».

RELATERTE BØKER