Født til frihet

Født til frihet - Tore Rem | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tore Rem
DIMENSJON
6,30 MB
FILNAVN
Født til frihet.pdf
ISBN
3037449947302

BESKRIVELSE

Hvem var Jens Bjørneboe? Hva var det ved denne skikkelsen som gjorde ham så myteomspunnet? Og hvordan endte skipsredersønnen fra Kristiansand til slutt opp som anarkist på øya Veierland - og med å ta sitt eget liv?Med annet bind av Tore Rems store biografi avsluttes fremstillingen av et helt usedvanlig mangfoldig og motsetningsfylt menneskeliv.I Født til frihet kommer fortellingen om den Jens Bjørneboe svært mange vil ha et sterkt forhold til. Det er i disse årene - fra han kaster seg inn i fengselsdebatten romjulen 1959 og til han dør i 1976 - at han blir "Jens Bjørneboe", slik han har levd videre. Som fortelling, som myte, som eksempel. Rem skildrer Bjørneboes utallige engasjementer, fra kriminalomsorg til ytringsfrihet, fra teaterarbeid til motstand mot Vietnam-krigen. Her er fortellingen om forfatteren som skrev Bestialitetens historie. Her er mannen som ble venstreradikaler, dømt som pornograf for Uten en tråd og som alltid støttet ungdommen i deres opprørstrang. Her er livsstilsrebellen og han som sist i livet skrev bestselgeren Haiene.Denne biografien rommer også de nære ting, portretter av ektemannen, elskeren, familiefaren og vennen. Av et varmt, nærværende, men ytterst rastløst menneske. Født til frihet er historien om det som etter hvert blir en rystende, personlig tragedie.Biografien baserer seg på et enormt nytt kildemateriale, og er i tillegg utstyrt med nær 200 illustrasjoner, svært mange av dem ukjente. Rem bringer oss tettere på denne fascinerende forfatteren enn vi noen gang tidligere har kommet. Samtidig fremstår Jens Bjørneboe både som et bilde og et motbilde av sitt land og sin tid.

Et hjem for alle som står opp for individets frihet i fellesskapet, skriver Shabana Rehman Gaarder, med støtte fra Amal Aden og Iram Haq. Født til frihet? Islamsk Råd nyter godt av den multikulturelle ideologien som har befestet seg i den norske staten. Så godt at vergeløse barn ofres på alteret: er barna født av troende muslimer, skal eventuelle nye omsorgspersoner også være troende muslimer. Født til frihet Artikkeltags.

For å finne balanse må vi være åpne for perspektivendring, og tørre å utforske det som er. Vi må lære å lytte til våre egne signaler, og lære å kjenne oss selv.

RELATERTE BØKER