Mordet på maskinbygger Roolfsen

Mordet på maskinbygger Roolfsen - Maurits C. Hansen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Maurits C. Hansen
DIMENSJON
4,13 MB
FILNAVN
Mordet på maskinbygger Roolfsen.pdf
ISBN
9345645409875

BESKRIVELSE

«Et dempet skrik var blitt hørt på en bratt løkke bakom huset; dernest ble det hørt hundeglam, slag som av en tung kølle og et skudd - hvorpå alt ble stille.» I gruvebyen Kongsberg har den unge og kjekke maskinbygger Roolfsen forsvunnet, og enkelte har åpenbare motiv for å ønske ham død: Vertshusholderen Herman Haitler og hans kone Kirsti har i flere år forsøkt å få den rike pleiedatteren Karine til å gifte seg med deres egen sønn Kjeld, en hattemakersvenn med utsvevende livsførsel. Men da maskinbyggeren frir til Karine og de forlover seg, ødelegger han Haitlers planer om å få Karines penger inn i familien. Det som er Norges - og kanskje verdens - første kriminalroman, ble skrevet av Maurits Hansen i 1839. Den skildrer en mystisk forsvinning, et mulig mord og en politisjef som uten respekt for autoriteter jakter på sannheten i et klassedelt samfunn. I et dramatisk høydepunkt gjennomføres norsk kriminallitteraturs første rettstekniske undersøkelse av byens apoteker. Men er Roolfsen virkelig drept? Hvor er i så fall liket? «Maurits Hansen foregrep her utallige moderne krimforfattere og ble en direkte inspirasjon for senere litterære verdensstjerner som Henrik Ibsen, Bjørnstjerne Bjørnson og Knut Hamsun.» Hans Olav Lahlum

En mann hopper fra taket på Niels Henrik Abels hus på Blindern. Politiet får tips om et lik i en fryser. I Mordet på maskinbygger Roolfsen forsvinder maskinbygger Roolfsen sporløst under et besøg på en beværtning.

En mann hopper fra taket på Niels Henrik Abels hus på Blindern. Politiet får tips om et lik i en fryser. I Mordet på maskinbygger Roolfsen forsvinder maskinbygger Roolfsen sporløst under et besøg på en beværtning.

RELATERTE BØKER