Hennes løgnaktige ytre

Hennes løgnaktige ytre - Selma Lønning Aarø | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Selma Lønning Aarø
DIMENSJON
8,77 MB
FILNAVN
Hennes løgnaktige ytre.pdf
ISBN
7436578181182

BESKRIVELSE

I april 1897 kunne man lese i Verdens Gang at Knut Hamsun anmeldte forfatteren Anna Munch til politiet og forlangte hennes mentale tilstand undersøkt. Bakgrunnen var at det den våren hadde blitt spredd en rekke anonyme brev som svertet ham. Hamsun var overbevist om at brevene kom fra henne. Dette danner utgangspunktet for en helt særegen kunstnerroman: En tragisk, intens og hittil ukjent historie om å være kvinne og kunstner. Den vekker et glemt forfatterskap til live, og kaster nytt lys over norgeshistoriens mest omdiskuterte forfatter.

Bakgrunnen var at det den våren hadde blitt spredd en rekke anonyme brev som svertet ham. I ettertid tok hun flere ganger inn på samme pensjonat som Hamsun, og sendte ham en rekke brev hun aldri fikk svar på. Dette danner utgangspunktet for «Hennes løgnaktige ytre», en kunstnerroman om en tragisk og hittil ukjent historie som kaster nytt lys over en av norgeshistoriens mest omdiskuterte forfattere.

en roman om Anna Munch. Forfatter: Aarø, Selma Lønning: Utgitt: 2016: Velg og bestill.

RELATERTE BØKER