Presidentene

Presidentene - Hans Olav Lahlum | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hans Olav Lahlum
DIMENSJON
11,53 MB
FILNAVN
Presidentene.pdf
ISBN
6201471780536

BESKRIVELSE

OPPDATERT FOR 2016-VALGET!Historien om de amerikanske presidentene, fra George Washington til George W. Bush, er en spennende fortelling om 42 høyst ulike mennesker. Forfatteren Hans Olav Lahlum tegner levende portretter av dem alle og diskuterer deres betydning - enten de heter Abraham Lincoln og er berømt for å ha opphevet slaveriet, Ronald Reagan og er kjent for å ha avslutteT den kalde krigen eller Bill Clinton og er beryktet for andre ting enn å ha skapt økonomisk velstand i USA. Forfatteren skriver også om de ukjente presidentene, og viser deres ofte overraskende innflytelse på USAs og verdens utvikling.Presidentene er beretningen om USAs utvikling fra å være en ny og skjør nasjonalstat i 1789, til å bli verdens eneste supermakt etter den kalde krigens slutt. Alle med interesse for det fine samspillet mellom enkeltmennesker, politikk og samfunnsutvikling, har mye å lære av de amerikanske presidentene. Ikke minst gjelder det i vår globaliserte tid, da USA på en helt annen måte enn tidligere påvirker situasjonen i Norge, Europa og verden for øvrig. Hans Olav Lahlum debuterte i 2007 med den kritikerroste statsministerbiografien over Oscar Torp, og også i Presidentene kombinerer han omfattende historiske kunnskaper med en særpreget evne til å formidle innsikt og engasjement.

Republikaneren Abraham Lincoln på topp, republikaneren Donald Trump på siste plass. Presidentene Donald Trump, Jair Messias Bolsonaro og John Magufuli kommer til å havne på pallen når verdenspolitikkens korona-verstinger skal kåres. I motsetning til fleste andre politiske ... Historien om de amerikanske presidentene, fra George Washington til Barack Obama, er en spennende fortelling om 43 høyst ulike mennesker.

Her er de alle sammen, han som skranglet omkring med minst én kule i kroppen etter diverse dueller, han som ble president to ganger og han som døde av sin egen innsettelsestale. De amerikanske presidentene (VG Nett) Her finner du en oversikt over alle amerikanske presidenter i kronologisk rekkefølge. Oppdatert 21.

RELATERTE BØKER