Albertine

Albertine - Christian Krohg | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Christian Krohg
DIMENSJON
6,13 MB
FILNAVN
Albertine.pdf
ISBN
9583368445106

BESKRIVELSE

Romanen utkom første gang i 1886, og var et skarpt innlegg i debatten omkring seksualmoralen. Den handler om den fattige sypiken Albertine som styrtes ut i fornedrende prostitusjon etter å ha blitt forført av en politifullmektig. Boken ble straks stemplet som usedelig og beslaglagt da den utkom.

Den ble utgitt i 1886 og ble allerede dagen etter utgivelsen beslaglagt og nektet utgitt av myndighetene. Redaktøren av Verdens Gang ... Albertine, fictional character, the mistress of Marcel, narrator of À la recherche du temps perdu (1913-27; Remembrance of Things Past, or In Search of Lost Time) by Marcel Proust.

Likevel løfter hun hodet og går med strak rygg forbi kvinnene som venter utenfor. Neste gang vi møter Albertine, er det ikke lenger hun som har synsvinkelen, men to unge menn på tur gjennom Vika, området som var kjent som byens horestrøk. En menneskeskjebne fra 1880-årenes Kristiania.

RELATERTE BØKER