Yahya Hassan 2; dikt

Yahya Hassan 2; dikt - Yahya Hassan | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Yahya Hassan
DIMENSJON
9,8 MB
FILNAVN
Yahya Hassan 2; dikt.pdf
ISBN
8809555855909

BESKRIVELSE

Dansk-palestinske Yahya Hassan (f.1995) brakdebuterte i 2013, og ble over natta en av vår tids mest kontroversielle poeter, kun 18 år gammel. Den selvbiografiske debuten «YAHYA HASSAN» beskrev en kriminell oppvekst full av vold og svik i et belastet innvandrermiljø i Århus. Dikterens oppgjør med foreldregenerasjonens innvandrere førte til at han ble angrepet på gata og mottok så mange drapstrusler at han ble satt under kontinuerlig politibeskyttelse. Nå er endelig oppfølgeren her! I «YAHYA HASSAN 2» er han enda mer personlig enn tidligere, og det er nettopp temaer som vold, narkotika, fengselsopphold og galskap som preger den nye samlingen.

Sjanger: Prosadikt. Mange av diktene minner derfor om noveller.

Tema: Identiteten - fanget mellom to kulturer. På et dypereliggende plan spiller temaet identitet en sentral rolle i Yahya Hassans dikt. Yahya Hassan slår følge med en rad av litterære opprørere når han går til angrep på Faren og Koranen, Politiet og Pedagogene.

RELATERTE BØKER