Helsearbeid i et flerkulturelt samfunn

Helsearbeid i et flerkulturelt samfunn - Ingrid Hanssen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ingrid Hanssen
DIMENSJON
5,18 MB
FILNAVN
Helsearbeid i et flerkulturelt samfunn.pdf
ISBN
2897619963204

BESKRIVELSE

Hvordan skal helsearbeidere forholde seg til andre sykdomsforklaringer og forventninger til behandling enn de vi er vant til?Hvilken betydning har en persons kultur og tro for hans eller hennes møte med vårt behandlingsapparat? Hva er det som gjør møter mellom kulturer vanskelig - men også så spennende? Helsearbeid i et flerkulturelt samfunn prøver å gi svar på disse og andre spørsmål, og har som mål å gi helsearbeidere hjelp til å sette seg inn i ulike pasientgruppers tenkesett og bakgrunn. På den måten blir det lettere å stille relevante spørsmål til disse pasientene på en god måte, og å håndtere situasjoner som kulturforskjeller fører med seg. Forfatteren gir praktiske råd om hvordan du kan møte pasientenes behov. Denne fjerde og reviderte utgaven gir en innføring i interkulturelt helsearbeid, både relatert til praktiske aspekter ved arbeidet, etikk, kommunikasjon og samhandling, og den gir en grundig presentasjon av pasientgrupper med forskjellig kulturell og religiøs bakgrunn. Boken vil forhåpentligvis inspirere helsearbeidere til å våge seg inn i etniske minoritetskulturers spennende verden.

08.30 - 10.00 Helsearbeid i et flerkulturelt samfunn Emnet Flerkulturelt helsearbeid har et omfang på 30 studiepoeng og er et deltidsstudium som går over ett studieår.Overordnet fokus er refleksjon over yrkesutøvernes rolle i en flerkulturell helseinstitusjon. Sentralt er velferdsstaten som kontekst for interaksjon mellom brukergrupper og helsepersonell. Dagbladets oppslag om «Oslo - en bedre by med innvandrerne» (24.6.) satte fokus på mulighetene og det positive mangfoldet i et flerkulturelt samfunn.

Kulturkompetanse refererer til kunnskap, erfaringer og ferdigheter helsepersonell tar til seg for å jobbe med andre kulturelle grupper de ikke selv tilhører. Kultursensitivitet handler om forståelse og holdninger (Resnicow et.

RELATERTE BØKER