Barnehagelæreren som profesjonsutøver

Barnehagelæreren som profesjonsutøver - Bernt Andreas Hennum, Solveig Østrem | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bernt Andreas Hennum, Solveig Østrem
DIMENSJON
8,56 MB
FILNAVN
Barnehagelæreren som profesjonsutøver.pdf
ISBN
8006844703739

BESKRIVELSE

Å bli barnehagelærer er mer enn å utdannes til et yrke, det innebærer også å dannes til en profesjon. Barnehagelæreren som profesjonsutøver gir innsikt i hva som kjennetegner en profesjon, og på hvilket grunnlag barnehagelæreryrket kan defineres som profesjon.Barnehagelæreren har ansvar for å forvalte et samfunnsmandat på grunnlag av fagkunnskap og etiske verdier. Forfatterne utvikler en modell for profesjonsutøvelse der forholdet mellom politikk, kunnskap og etikk sammenlignes med sidene i et triangel. De tre sidene i profesjonstriangelet er likeverdige, de griper inn i hverandre, og det kan oppstå spenninger mellom dem.Utgangspunktet for modellen er at det ikke er mulig å skille mellom pedagogikk og etikk: det å drive med pedagogisk virksomhet er alltid en etisk virksomhet. Pedagogikk og profesjonsutøvelse berører også det politiske feltet. Når politikere i økende grad viser interesse for barnehagefeltet, blir det viktig at profesjonen markerer seg, hevder forfatterne. Å være dannet til barnehagelærer er også å kunne ta aktivt del i den offentlige debatten om barnehagens pedagogiske innhold.

... Det vil være varierte arbeidsformer som forelesninger, diskusjoner, gruppearbeid, veiledning og individuelt arbeid. Barnehagelæreren som profesjonsutøver.

Den gir innsikt i hva som kjennetegner en profesjon, og på hvilket grunnlag barnehagelæreryrket kan defineres som profesjon. Barnehagelæreren som profesjonsutøver Av Solveig Østrem, Bernt Andreas Hennum Forlag Cappelen Damm akademisk ISBN 9788202482442 Utgitt 2016, Myk perm. Ikke riktig utgave? Prøv å søke etter flere utgaver. Kjøp 'Barnehagelæreren som profesjonsutøver' av Bernt Andreas Hennum fra Norges raskeste nettbokhandel.

RELATERTE BØKER