En kvinne som Nora

En kvinne som Nora - Elin Tinholt | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Elin Tinholt
DIMENSJON
9,23 MB
FILNAVN
En kvinne som Nora.pdf
ISBN
8939805638574

BESKRIVELSE

Hørespillet gir et portrett av forfatterinnen Laura Kieler som ga liv til rollefiguren Nora i Henrik Ibsens "Et dukkehjem". Vi får høre om det nære vennskapet mellom Ibsen og Kieler, om dikterens svik i det han nådeløst utleverer hennes liv og skjebne, og om forfatterinnens oppgjør med Ibsen etter hans død.

... «Hedda er en kvinne på kanten av stupet, som kjemper med knyttede never mellom fornektelse og prisgivelse, de andre og seg selv. Videre var kvinnen på dette tidspunkt juridisk umyndig i forhold til mannen, omtrent på samme måten som personer under 18 år er i dag.

Dersom man gjør et nettsøk for å finne ut hva en kvinne trenger å gjøre med kroppen sin for å bli strandklar, er det nemlig ikke rent lite som skal til. Kjøp En kvinne som Nora fra Tanum Hørespillet gir et portrett av forfatterinnen Laura Kieler som ga liv til rollefiguren Nora i Henrik Ibsens 'Et dukkehjem'. Vi får høre om det nære vennskapet mellom Ibsen og Kieler, om dikterens svik i det han nådeløst utleverer hennes liv og skjebne, og om forfatterinnens oppgjør med Ibsen etter hans død. Det som først var en hobby, ble plutselig en fulltidsjobb.

RELATERTE BØKER