Høykonflikt

Høykonflikt - Grethe Nordhelle | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Grethe Nordhelle
DIMENSJON
9,61 MB
FILNAVN
Høykonflikt.pdf
ISBN
7112161962488

BESKRIVELSE

Høykonflikt krever store ressurser og ødelegger manges liv. Forfatter viser hvordan konflikter kan eskalere og hvordan de kan løses. Parter som er i høykonflikt, er enten ikke i stand til eller ikke villige til å forstå hverandre. Det er ikke bare dårlig kommunikasjon som kjennetegner høykonflikt. Ofte er det også et regelrett brudd i kommunikasjonen; partene har gitt opp å snakke med hverandre.I denne boken presenterer forfatteren blant annet to aspekter som er særdeles viktige for å kunne lykkes i å håndtere høykonflikt: Det første er arbeidet med å etablere begge parters tillit. Det andre er å forstå konfliktens dypeste røtter. Grethe Nordhelle er en av landets mest erfarne høykonfliktmeklere og har skrevet boken spesielt for meklere på ulike konfliktarenaer, psykologer, andre helse- og sosialarbeidere og studenter i familieterapi og konflikthåndtering mfl. Boken er også aktuell for alle som ønsker å bli bedre på å forstå og takle krevende konflikter. «Dette er en viktig bok fra en fagperson med et enormt engasjement og stor tyngde innenfor meklingsfeltet.» Ellen Syrstad, «Fontene forskning»«Boken er høyst leseverdig for alle som arbeider med konflikter, særlig der deter en varig relasjon mellom partene, så som mellom foreldre med felles barn,på arbeidsplassen eller mellom naboer.» Camilla Bernt, «Tidsskrift for familierett, arverett og barnevernrettslige spørsmål»

Opplegget baserer seg på et vellykket prosjekt i Nederland, og er blitt et samarbeid mellom familievernkontorene i Agderfylkene, avdeling for barn og unges psykiske helse (ABUP), Tingretten og barnevernet, instanser som alle har følt på maktesløshet i høykonfliktsaker. Høykonflikt krever store ressurser og ødelegger manges liv. Forfatter viser hvordan konflikter kan eskalere og hvordan de kan løses.

Parter som er i høykonflikt, er enten ikke i stand til eller ikke villige til å forstå hverandre. Det er ikke bare dårlig kommunikasjon som kjennetegner høykonflikt.

RELATERTE BØKER