Tall kan temmes!

Tall kan temmes! - Jan Erik Kristiansen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jan Erik Kristiansen
DIMENSJON
11,76 MB
FILNAVN
Tall kan temmes!.pdf
ISBN
9809325587229

BESKRIVELSE

Statistikk omgir oss i dag på alle kanter: i aviser, radio og TV, i lærebøker, fagbøker, tidsskrifter og offentlige utredninger. Overalt brukes statistikk til å beskrive samfunnet rundt oss, enten det dreier seg om arbeidsledighet, kriminalitet, tidsklemme, fattigdom, eldrebølge, innvandring, likestilling eller sykefravær.Denne boken gir en elementær innføring og veiledning i hvordan man skal forstå og bruke statistikk. Den gir enkle og praktiske råd og vink når det gjelder å bruke, tolke og formidle statistikk slik den omgir oss i dagliglivet, i form av forholdstall, prosenter, rater og gjennomsnitt: Hvordan skal tallene beregnes, sammenliknes, presenteres og tolkes? Og hva er de viktigste fallgruvene? Som en bonus får leseren også rikelig med interessant statistikk som belyser ulike aspekter ved dagens norske samfunn.Boken egner seg både for studenter i ulike samfunnsfag på universitets- og høyskolenivå og for dem som i det daglige bruker statistikk i sitt arbeid.

Jan Erik Kristiansen er sosiolog og tidligere seniorrådgiver i Statistisk sentralbyrå. Han har lang erfaring i å bruke og presentere statistikk på en brukervennlig måte og har holdt en rekke kurs i grunnleggende statistikkforståelse og bruk av statistikk, både i Norge og i utlandet. Tall kan temmes-Trenger kunstneriske matematikere; Lærevansker sitter i øyet; Fireåringer kan lære førstehjelp; 1, 2, 3, på det fjerde skal det skje - Høflighet dreper ideer ; Lærer matte med et klikk; Forming for livslang læring ; Vil ha flere hytter i trærne Tall kan temmes!, hvordan forstå og bruk...

Det snakkes ofte om datainnsamling som det viktigste og avgjørende punktet eller momentet i en undersøkelse. Og selvfølgelig er datainnsamlingen viktig: uten data - ingen statistikk.

RELATERTE BØKER