Dimensjonering av maskindeler

Dimensjonering av maskindeler - Gunnar Härkegård | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gunnar Härkegård
DIMENSJON
12,51 MB
FILNAVN
Dimensjonering av maskindeler.pdf
ISBN
4469200950297

BESKRIVELSE

Boken gir en direkte og nøyaktig introduksjon til de vanligste maskindelene med betoning av de grunnleggende prinsippene. Boken presenterer utledninger av de viktigste beregningsmodellene og forutsetningene for tilhørende dimensjoneringsregler. Løste eksempler illustrerer modellene. Viktige temaer i boken er dimensjonering mot utmatting maskindynamikk enkle mekanismer og tannhjul bremser, rullingslager og fjærer krympe-, skrue- og sveiseforbindelser Boken henvender seg i første rekke til studenter ved universiteter og høgskoler. Ved å gi bakgrunnen til forekommende beregningsprogrammer og dimensjoneringsstandarder vil den også være et godt hjelpemiddel for praktisk arbeidende ingeniører. Gunnar Härkegård er professor i dimensjoneringsteknikk ved Institutt for produktutvikling og materialer ved NTNU i Trondheim. Han har tidligere vært professor i faststoffmekanikk ved NTH. Han har over tjue års erfaring fra svensk og sveitsisk verkstedsindustri hvor han har vært ansvarlig for avanserte styrkeberegninger, levetidsanalyser, materialutvikling og materialvalg for damp- og gassturbiner og for høytrykksutstyr. Han er utdannet sivilingeniør i teknisk fysikk ved KTH, Stockholm og har en doktorgrad i fasthetslære fra samme sted. Härkegårds forskning har vært rettet mot robuste metoder for dimensjonering av mekaniske komponenter. I 2004 mottok han CEGB-prisen fra Journal of Strain Analysis.

grunnleggende egenskaper til metalliske materialer, polymerer og kompositter; relasjoner mellom materialers strukturer og egenskaper; materialer som nyttes i marine- og maskinkonstruksjoner, fordeler og ulemper og deres korrosive egenskaper. Pris: 503,-. heftet, 2007.

En maskinkonstruksjon er som oftest bygget opp av en rekke mindre maskinelementer som kan være føyd sammen ved ulike metoder. I den første modulen av emnet gjennomgås de viktigste maskinelementene samt sammenføyning og dimensjonering av disse. for måling av mekaniske egenskaper Strekkprøving blir brukt til å fastlegge styrken og stivheten til materialer.

RELATERTE BØKER