Klarspråk i praksis

Klarspråk i praksis - Ola I. Breivega, Aud Anna Senje | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ola I. Breivega, Aud Anna Senje
DIMENSJON
9,2 MB
FILNAVN
Klarspråk i praksis.pdf
ISBN
3559366548525

BESKRIVELSE

De fleste av oss er opptatt av at språket skal være korrekt. Men korrekt språk i seg selv er ikke nødvendigvis godt. Skal språket virkelig være godt, må det også være klart og begripelig for dem teksten gjelder. Hvis språket er tungt og innfløkt, når ikke budskapet fram. Denne boken, som er utarbeidet av rådgivere i Språkrådet, er tenkt som et hjelpemiddel for deg som vil skrive bedre og klarere. Stoffet i boken er spesielt tilpasset ansatte i det offentlige, men alle som er opptatt av å skrive korrekt og klart, kan ha nytte av den. Grunnlaget for boken er tekster og spørsmål til Språkrådet fra ansatte i det offentlige. Boken viser hvordan man kan skrive bedre, med utgangspunkt i autentiske eksempler på utbredte problemer. Stat og kommune gir oss informasjon om rettigheter og plikter. Derfor er det viktig at forvaltningsspråket er klart og lettfattelig. Etter mønster fra Sverige er begrepet klarspråk i ferd med å bli innarbeidet også i Norge. Med klarspråk mener vi språk som er korrekt, klart og tilpasset mottakeren. Også privatpersoner og bedrifter er tjent med å bruke klarspråk i tekstene sine.

Sammendrag 10 1.1 Om oppdraget 10 1.2 Hovedproblemstillinger 10 1.3 Nullpunkt, aktiviteter og resultater 10 Kjære venner av klarspråk, kjære ansatte i stat og kommuner! Gratulerer med dagen! I år er det 10 år siden prosjektet "Klarspråk i staten" ble startet offisielt. Og vi har all grunn til å markere dette jubileet! I disse årene har dere alle jobbet for å gjøre tekster fra det offentlige mer forståelig. Kilder: Noen av eksemplene og rådene i dette blogginnlegget er hentet fra klarspråk.no og boken Klarspråk i praksis.

Og denne forfatteren skuffer aldri! Klart språk gir resultater: Ei meir effektiv forvaltning, betre og meir brukarvenlege tenester. Klarspråk fremmar demokratiet, rettstryggleiken og skaper tillit.

RELATERTE BØKER