Det vokser et tre i Brooklyn

Det vokser et tre i Brooklyn - Betty Smith | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Betty Smith
DIMENSJON
7,69 MB
FILNAVN
Det vokser et tre i Brooklyn.pdf
ISBN
8586504144275

BESKRIVELSE

Kåret av The New York Public Library til en av de mest leseverdige romanene fra det 20. århundret. Det vokser et tre i Brooklyn er en av forrige århundres vakreste oppvekstromaner. Gjennom fortellingen om den gatesmarte ungjenta Francie Nolan og hennes arbeiderklassefamilie, portretteres et håpets og drømmenes New York. Med observant humor, glitrende skildringer og et fargerikt persongalleri, trer Brooklyn fram som en pulserende bydel, og verden som noe ganske annet enn den vi lever i i dag. Likevel treffer boken en nerve i oss alle, fordi den berører noen helt grunnleggende temaer: kjærlighet, klassereise, utopier og knuste drømmer. Dette er en bok man ikke forlater uberørt. Det vokser et tre i Brooklyn er basert på forfatter Betty Smiths egen oppvekst i New York. Den ble utgitt for første gang på norsk i 1946, samme år som filmversjonen av romanen mottok en Oscar. Den refereres stadig til i populærkulturen. «En svært rørende roman, og en ærlig og ektefølt en. Den treffer selve kjernen i livet ... Hvis du ikke leser Det vokser et tre i Brooklyn, blir du én erfaring fattigere.» New York Times Les utdrag fra boka

«En svært rørende roman, og en ærlig og ektefølt en. Det vokser et tre i Brooklyn er en roman som kommer til å være i tankene mine i lang tid fremover. Den fikk meg til å finne frem kart over New York, hvor jeg fant Williamsburg i et hjørne av Brooklyn, og drømmer for første gang om å reise til NY. Det vokser et tre i Brooklyn er basert på forfatter Betty Smiths egen oppvekst i New York.

Den refereres stadig til i populærkulturen. «En svært rørende roman, og en ærlig og ektefølt en. Dette er en av forrige århundres vakreste oppvekstromaner.

RELATERTE BØKER