Orientalske tepper fra Iran og Afghanistan

Orientalske tepper fra Iran og Afghanistan - Trond Johannessen, Hege Jacobsen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Trond Johannessen, Hege Jacobsen
DIMENSJON
12,54 MB
FILNAVN
Orientalske tepper fra Iran og Afghanistan.pdf
ISBN
2264039211503

BESKRIVELSE

Få gjenstander forener i slik grad sosiale, kulturelle og økonomiske forholdsom håndkny ede tekstiler fra tradisjonelle teppeland. Dagens moderneteppenæring i Iran og Afghanistan inngår i en århundrelang håndverkstradisjonmed betydning langt utover lokal hus idsvirksomhet. Teppene gjenspeilerkulturen til ulike samfunnssgrupper - bybefolkning, landsbyboere og nomader,og har alltid ha en sterk lokal forankring med distinkte regionale særpreg.I denne boken blir tepper fra de ulike tepperegionene i Iran og Afghanistanpresentert og sa inn i en sosial og historisk sammenheng, samtidig som enpotensiell kjøper får veiledning i valg og vedlikehold av orientalske tepper.Forfa erne har omfa ende studier og reisevirksomhet kny et til områdetbak seg og har i over tre i år vært samlere og forhandlere av håndkny edetepper av høy kvalitet. Med utgangspunkt i sakkunnskap og engasjementønsker de å spre kunnskap om orientalske tepper og skape forståelse for hvasom utgjør godt håndverk, og samtidig gi et kompleterende innsyn i iranskog afghansk kultur og samfunnsforhold.

Luggen er av kortklippet ull og farget i mørkerøde og blå farger. Det produseres også Belutch-tepper i Iran. Disse vakre nomadeteppene håndknyttes av ulike stammer som lever i områdene mellom Iran og Afghanistan.

Kelim-teppene er fra lages av vakre, vegetabilske farger fra oliven, indigo, aprikoser og annet, og er laget av lokalt produsert, håndspunnet ull.De afghanske kelim-teppene er også kjent for sin kvalitet og slitesterkhet.Produksjon: Håndvevd Størrelse: 248 x 190 cm Tykkelse, ca: 4 mm Alder ... Lars N. Nygård er en forhandler av håndknyttede og -vevede tepper, fra Iran, Afghanistan, Nepal, Kina, Tyrkia, Turkmenistan, Kaukasus m.m.

RELATERTE BØKER