Lyse kloster

Lyse kloster - Hans-Emil Lidén | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hans-Emil Lidén
DIMENSJON
6,61 MB
FILNAVN
Lyse kloster.pdf
ISBN
1339850859811

BESKRIVELSE

Hvordan så Lyse kloster ut i middelalderen og hvordan fungerte klosteret i sine velmaktsdager? Hvor kom munkene fra og hvilken orden tilhørte de? Denne vesle boken søker å gi leseren et svar på disse spørsmålene. De forskjellige rommene i klosteret gjennomgåes med tanke på hvordan de har vært brukt, og på det grunnlag tegnes et bilde av det daglige livet i klosteret. I tillegg gis en kortfattet oversikt over klosterbygningenes alder og stilpreg, samt en fremstilling av klosterets historie i middelalderen og i tiden etter reformasjonen da det først ble et kongelig len og senere privat eiendom. Hans-Emil Lidén er arkitekturhistoriker og har i mange år arbeidet hos Riks.antikvaren og ved Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU). Han har også undervist i arkitekturhistorie og bygningsvern ved Universitetet i Bergen og gitt ut flere bøker om kirkene i Bergen og Hordaland.

Klosteret ble opprettet i 1146 og drevet fram til 1536 da det ble oppløst i forbindelse med reformasjonen. at han gjør det på denne måten. Når det gjelder Lyse klosters jordegods, bruker han skjøteboken fra 1670, noe han vurderer som uproblematisk, da det ikke ser ut til å være solgt noen eiendommer fra Lyse kloster i perioden mellom reformasjonen og frem til 1670.15 Han Kontaktinfo, aktivitetsinfo og informasjon om Lysekloster IL. Lyse kloster Lyse kloster er et Cistercienserkloster som ble stiftet i 1146 og viet til Sta.

Som andre klostre i denne ordenen ble Lyse kloster viet Jomfru Maria. I sin tid gikk klosteret under navnet Coenobium Vallis Lucidae (klosteret i den lyse dal).

RELATERTE BØKER