Håndbok for vaskedamer

Håndbok for vaskedamer - Lucia Berlin | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lucia Berlin
DIMENSJON
12,12 MB
FILNAVN
Håndbok for vaskedamer.pdf
ISBN
9763817047478

BESKRIVELSE

En alkoholisert mor kjemper for å greie å sende ungene sine på skolen om morgenen. Fattige, unge jenter drar i desperasjon over grensen til Mexico for å få utført ulovlig abort. En eldre kvinne gir bort husnøkkelen sin til en fremmed - i tilfelle hun skulle falle død om. Vaskedamer låser seg inn hos familier som ikke ser dem. Med skarphet, humor og genuin empati skildrer Lucia Berlin fattigdom og uvitenhet, arbeid og misbruk, menneskelighet og kjærlighet, hverdagsgleder og overlevelse. Hun kan som få andre lede leseren fram til glimt av skjønnhet - på myntvaskeriet og i brennevinssjappa, hos strevende alenemødre og slitne alkoholikere. Med forord av Lydia Davis. KÅRET TIL EN AV ÅRETS TI BESTE BØKER I 2015 I THE NEW YORK TIMES

I novellen som har gitt boken navn uttrykkes det allmenn enighet om at vaskedamer stjeler. Flere av kvinnene de vasker for setter frem skåler med småpenger - for å teste ut denne teorien. Håndbok for vaskedamer er ikke et forbløffende, rystende og genialt verk - snarere en god novellesamling med enkelte mesterlige tekster.

Årets mest underfundige, brutale og sanselige novellesamling peker seg ut etter bare en uke. Livets bruksanvisning. Mediehuset Dagsavisen.

RELATERTE BØKER