Sokrates' forsvarstale

Sokrates' forsvarstale - Platon | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Platon
DIMENSJON
10,17 MB
FILNAVN
Sokrates' forsvarstale.pdf
ISBN
8870467390975

BESKRIVELSE

Sokrates ble anklaget for ugudelighet og for å ha fordervet ungdommen. Prosessen mot Sokrates ble ført våren 399 f.Kr, den tiltalte var da 70 år gammel. Juryen bestod av 500 athenske borgere utvalgt ved loddtrekning. Sokrates førte selv sitt forsvar. Det er blitt stilt spørsmål ved om Sokrates ble utsatt for et justismord. Hvordan kunne han bli dømt for å praktisere ytringsfrihet som var så sentralt for bystaten i Athen? Forsvarstalen er nedtegnet av Platon. Han var selv en av ungdommene som ble "fordervet". Talen er et retorisk mesterverk som tar opp sentrale politiske og moralske tema som er like aktuelle i dag. Sokrates ble funnet skyldig og dømt til å tømme giftbegeret. Terje Nordby har skrevet et etterord som gir en innføring i Sokrates liv og lære.

Sendes innen 3-5 virkedager. Kjøp boken Sokrates' forsvarstale av Platon (ISBN 9788282650328) hos Adlibris.com.

Det er nok den mest berømte forsvarstale i historien, og den er også kendt som Apologien, der betyder 'forsvarst (…) Sokrates var en gresk filosof som levde i Athen (død 399 fvt.). Han brukte mye av sin tid til filosofiske samtaler.

RELATERTE BØKER