Maurens kulturhistorie

Maurens kulturhistorie Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
3,75 MB
FILNAVN
Maurens kulturhistorie.pdf
ISBN
3346117260784

BESKRIVELSE

Denne antologien tar opp maurens kulturhistorie. Den baserer seg på bidrag fra et seminar om mennesker og maur på Ås 31. mai 2012. Bakgrunnen for idéen om å utforske menneskers forhold til maur er et samarbeid vi startet i 2010, da vi sammen arbeidet med en utgivelse om maur i Norge. Den utgivelsen omfattet en liste med forslag til navngivning. I dette arbeidet fikk vi se en flik av et felt som gjenspeilet seg i både det språklige, litterære, folkloristiske og filosofiske: menneskets forståelse av maur og menneskets bruk av maur i språk, i litteratur, i folkemedisin, som værtegn, som samfunnssymbol osv.Forfattere:Nina GogaHøgskolen i Bergene-post: [email protected] KvammeNorsk institutt for skog og landskape-post: [email protected] Nordkvelle, Prosjektmedarbeider,Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og designe-post: [email protected]Åse Marie OmmundsenHøgskolen i Oslo og Akershus,Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier e-post: [email protected]Åse Wetås, - Institutt for lingvistiske og nordiske studier,Universitetet i Osloe-post: [email protected]

Bakgrunnen for idéen om å utforske menneskers forhold til maur er et samarbeid vi startet i 2010, da vi sammen arbeidet med en utgivelse om maur i Norge. Denne antologien tar opp maurens kulturhistorie. Den baserer seg på bidrag fra et seminar om mennesker og maur på Ås 31.

Det finnes tallrike eksempler på at maur spises rundt om i verden. I Norge er maur mer brukt som smakstilskudd ved at det ble laget eddik ved å grave ned en gryte med varmt vann i toppen av maurtua. Denne antologien tar opp maurens kulturhistorie.

RELATERTE BØKER