Jesus frå Jæren

Jesus frå Jæren - Gudleiv Bø | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gudleiv Bø
DIMENSJON
4,50 MB
FILNAVN
Jesus frå Jæren.pdf
ISBN
4505660235511

BESKRIVELSE

I 1906 publiserte Arne Garborg den teologiske avhandlinga Jesus Messias. Dette er eitt av dei glømte verka til denne for.fattaren. Men hundre år seinare har ei rad framståande teologar komme fram til liknande resultat - trass i at dei har hatt meir av teologisk faghistorie å bygge på - og legg til grunn andre resonnement og andre metodar. Denne boka er ein analyse av Jesus Messias og ei drøfting av den i høve til forfattarskapen elles. I tillegg blir Jesus Messias jamført med teologiske synspunkt frå eit utval av teologar frå dei to siste hundreåra. Målet for diktaren var å skilje «Jesu lære» frå «kyrkja si lære om Jesus». Om seg sjølv sa Garborg at «religiøs er eg vel på min måte om eg ingen religion har». Men påstanden i denne boka er at Garborg har ein religion; og den religionen er nettopp Jesu lære - som står i motsetnad til kyrkja si lære om Jesus.

Korona, informasjon fra Jæren tingrett Om Jæren tingrett Arv og skifte Skjema Opptak i retten. Del siden; Skriv ut; Aktuelt Rekordstort rettsforlik 04.06.20; Domstolene får penger fra krisepakke 29 ... Vår produksjon har vi i Sirevåg i Hå kommune.

Denne boka er ein analyse av Jesus Messias og ei ... Boka «Jesus fra Jæren», som tittelen på foredraget er henta frå, kom i 2018. ***** JSU sine møte er på Time bibliotek med start kl.

RELATERTE BØKER