Fram mot ein berekraftig og klimatilpassa norsk landbruksmodell

Fram mot ein berekraftig og klimatilpassa norsk landbruksmodell Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
5,45 MB
FILNAVN
Fram mot ein berekraftig og klimatilpassa norsk landbruksmodell.pdf
ISBN
1957860663467

BESKRIVELSE

Vi er inne i ein periode med internasjonalt stigande matprisar. Bøndene får signal frå marknaden om å produsere meir, samtidig som styresmaktene blir freista til å stimulere produksjonen. Konsekvensane blir ein ny produktivisme, som på sikt kan innebere eit mindre berekraftig landbruk. Føremålet med denne boka er å presentere kunnskap som kan utvikle den norske landbruksmodellen til å bli meir berekraftig og betre tilpassa framtidige klimaendringar. Hovudkonklusjonen er at eit allsidig landbruk med vekt på mange funksjonar har større samla økologisk, økonomisk og sosial berekraft enn ei maksimering av økonomisk utbytte åleine. Boka innfører uttrykket multimalisering for å illustrere at ein må balansere ei rekkje mål for å ruste eit landbrukssystem til å møte dei sjokk og kriser som kan ramme matproduksjonen. Boka har bidrag frå framståande forskarar og samfunnsdebattantar på området og vender seg til studentar, landbruks- og miljøforvaltinga, tillitsvalde innan landbruk og miljø og elles alle som er interesserte i landbruks-, miljø- og klimaspørsmål.

Norsk oljeindustri og klimadebatten i Norge fram til 1998. Les denne saken på UiOs nettsider. 560.45: Selden, Paul A.: Evolution of fossil ecosystems: 561.994: Forster, Nina: Benthic foraminifers as tools to reconstruct high-latitude Holocene climate variability and processes during cold-water coral mound growth and development: a case study from Stjernsund, northern Norway Norsk sau- og geitavlslag Saueboka.

Köp boken Fram mot ein berekraftig og klimatilpassa norsk landbruksmodell (ISBN 9788232103003) hos Adlibris. Fri frakt.

RELATERTE BØKER