Nordmenns reiseskildringar frå Noreg

Nordmenns reiseskildringar frå Noreg - Esther Halsbog | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Esther Halsbog
DIMENSJON
10,24 MB
FILNAVN
Nordmenns reiseskildringar frå Noreg.pdf
ISBN
1822090104369

BESKRIVELSE

Lektor, cand philol Esther Halsbog har skrive ei interessant bok om dei første som reiste rundt om i landet vårt for å bli kjent med det. Den første, Gerhard Sshöning, og dei som fylgde etter han, reiste for å finna historiske minnesmerke. Seinare kjem botanikarar, geologar og målarar som ut frå kvar sine perspektiv er med og utvidar kjennskapen til landet. Heile tida går det for seg ei endring i föremålet med reisene og når vi er komne fram til Vinje er det langt på veg det same föremålet som vår tids fotturistar har. Mange av reiseskildringane gjer oss kjende med kor vanskeleg det var å ferdast på veglaus eller dårlege vegar som desse første pionerane måtte ta til takke med.

Norge kunne igjen kjenne på frihetsfølelsen. I fem nattsvarte år hadde tvang, sensur og forbud gjennomsyret nordmenns liv.

Den samlede bruttoformuen var på 9.975 milliarder kroner i 2017, noe som er en oppgang på hele 9,1 prosent fra året før. Det er særlig bruttofinanskapitalen (altså aksjer, fond og bankinnskudd) som bidrar til veksten ... Etter at Norge stengte sine grenser 16.

RELATERTE BØKER